En annerledes studiehverdag

Da koronaviruset spredte seg i landet og alt ble stengt, hadde lærerstudent Selina Medina akkurat startet praksis på en barneskole. Praksisperioden ble avbrutt og all undervisning og studier måtte gjøres hjemmefra.

Hvordan har du rent praktisk løst situasjonen?
–Den første tiden var jeg veldig usikker. Jeg hadde oppgaver å gjøre og pensum å lese, men jeg følte meg litt som en hodeløs kylling som løp rundt og ikke visste helt hvor jeg skulle. Etter noen uker klarte jeg å ta meg sammen og sitte mye lenger, forteller Selina som da kunne sette mer pris på den ekstra tiden hun hadde å disponere når hun ikke kunne reise til høgskolen.

Forelesninger på nett

Undervisningen har foregått live på Zoom og de har fått forelesninger i opptak.

–Live-forelesningene har vært de beste. Undervisningen i opptak var det litt lett for å glemme. Under live-forelesningene delte vi oss også inn i mindre grupper og kunne diskutere sammen, sier Selina.

Hva har vært det mest utfordrende?

–Å lese pensum jeg ikke forstår. Når jeg sitter der alene og føler at jeg ikke skjønner noe som helst, det har vært det vanskeligste, svarer hun.
Legger mer merke til de små tingene

Hva gleder du deg til ved å komme tilbake til normale forhold?

–Jeg gleder meg til å gi klemmer og se andres fjes. Jeg gleder meg til å ha Drama i praksis og det blir sikkert også bra å ha den strukturen i hverdagen, med å reise hver dag til høgskolen.

Har du lært noe nytt ved deg selv i denne perioden?

–Jeg har begynt å tenke mer på at jeg må bruke tiden min godt i hverdagen og ikke bare la den forsvinne. Til vanlig går jeg alltid fort ut med hunden min når jeg kommer hjem, men nå har jeg hatt mer tid til å gå tur og har begynt å legge merke til de små tingene rundt meg.

–Også har jeg blitt mer økonomisk, for jeg ser jo at jeg har spart en del penger på å ikke kunne gjøre så mye, sier Selina og oppsummerer med at det tross alt har vært en bra periode for henne. Hun er spent på neste studieår og om det blir som normalt igjen.