Koronafaste studenter i Peru på vei hjem

Endelig kan NLA-studentene reise hjem til Norge. Det har vært et omfattende arbeid for å få studentene ut av landet etter grensene stengte i midten av mars.

Saken er oppdatert 30. mars kl. 09.45.

Fire av studentene, som har vært på studietur med NLA Høgskolen i Peru, reiste søndag 29. mars fra den peruanske hovedstaden, og vil ankomme London i løpet av kort tid. De reiser videre til Arlanda, og deretter til Norge i morgen.

— Resten av gruppen, som består av ti studenter og to reiseledere, har vi fått bekreftet avreise på mandag 30. mars, forteller leder for beredskapsarbeidet, prorektor for utdanning Svenning Bjørke. Om alt går som planlagt, vil hele reisefølget ankomme Norge i morgen. Det kan fortsatt oppstå utfordringer underveis, men vi håper på det beste, sier Bjørke.

Det har vært et større arbeid for å få studentgruppen hjem, og både UD og ambassadene har engasjert seg sterkt i arbeidet.

— Vi er svært glade og takknemlige for at det nå ser ut som det løser seg, sier Bjørke. Han forteller videre at det er svært lite fly i Europa for tiden, og det betyr at studentene må overnatte i Europa på vei hjem, og hjemturen vil derfor ta noen dager.

Studietur i Sør-Amerika

Studentene studerer interkulturell forståelse (årsstudium) ved NLA Høgskolen, og reiste 29. februar på en fem ukers studietur til Peru for å oppleve mangfoldet i natur, kultur, religion og samfunnsutvikling. 16. mars bestemte regjeringen seg for å stenge landets grenser, og torsdag 26. mars ble karantenen forlenget med ytterligere to uker.

Saken blir fortløpende oppdatert.