Tips til å studere hjemme

Selina viser deg hvordan! Å gå fra en strukturert hverdag med timeplan og obligatorisk fremmøte på forelesning, til et liv der man må forme sin egen studiehverdag og sitte mye alene, kan være krevende. Her får du tips til hvordan du kan legge opp dagene dine hjemme.

1. Lag rutiner for den nye hverdagen 


Start dagen på samme tid hver dag. Kle deg gjerne som du skulle gått på skolen. Dersom du bor i kollektiv kan det være lurt å prøve å lage en felles rutine. Da er det mye lettere å få det til. Spis lunsj til fast tid, og dersom du bor alene kan du gjerne ha en fast lunsjavtale på nett. Et annet tips er å avslutte studiedagen på et fast tidspunkt. Da får man et tydelig skille mellom skole og fritid.

2. Lag en studieplan for uken


Sett av tid hver mandag til å sette opp en plan for uken. Hva skal du lese på? Hvilke oppgaver skal du jobbe med? Og når skal du gjøre det. Selina velger den manuelle måten, men det finnes flere gode digitale løsninger! Hvis du klarer å samkjøre denne planen med andre medstudenter kan man ha små møter i løpet av uken der man hjelper hverandre til å holde planen.

3. Vær i fysisk aktivitet

Så lenge man overholder retningslinjene for kontakt med andre, er det viktig å komme seg ut. Enten en løpetur, sykkeltur eller å gå en tur. Mosjon gjør at man får mer overskudd og motivasjon. Selina har hunden sin og bruker gjerne tiden på en tur med han!

4. Møt kollokviegruppen på nett

Med dagens teknologi er det ingen sak å fortsette å ha kollokviegrupper. Bruk disse samtalene til å diskutere fag og del hvordan man har klart å holde seg til studieplaner og hvordan progresjonen i faget går. Men sett gjerne av litt tid å skravle om alt mulig annet også!

5. Hold kontakten med venner og familie

Ring familie og venner! For å ha det bra trenger man å bruke tid på nære relasjoner. Kanskje du også skal bruke tid på en medstudent du mistenker har «falt litt utenfor».  

6. Ta deg helt fri innimellom og gjør noe du liker!

Det viktigste du gjør er å prøve å skape et skille mellom når du skal studere og når du skal ha fri. Sett av tid til å kose deg med noe som gir deg energi eller får deg til å slappe av. Hvis du jobber effektivt når du har satt av tid til å jobbe, kan du med god samvittighet spille Playstation, se serier på Netflix eller pusse opp leiligheten, som Selina!

Masse lykke til! Vi heier på dere!