Veritaskonferansen 17. oktober

NLA var medarrangør på Veritaskonferansen som ble arrangert på lørdag. I år var den heldigital, og alle foredragene ligger åpent tilgjengelig på nett.

– Vi håpet i det lengste at vi kunne samle inntil 200 deltakere på konferanse i Grimstad, og så strømme foredragene til resten på nett. Men på grunn av lokale korona-restriksjoner i Grimstad kommune, må vi nå belage oss på en heldigital konferanse i år, sier Bjørn Hinderaker, høgskolelektor på NLA Høgskolen og programansvarlig for Veritaskonferansen.

Det åpner for nye muligheter.
Denne nye situasjonen gjør jo at mange flere kan bli med og bli kjent med Veritas og prosjektene våre, sier Hinderaker. Hele konferansen strømmes direkte på dagen.no, i tillegg til på Veritaskonferansens Facebook-sider

Se alle foredragene fra Veritaskonferansen her!

Apologetikk

Veritaskonferansen er et stort årlig arrangement på Bibelskolen i Grimstad. En har tidligere samlet opptil 600 registrerte deltakere, samt rundt 1000 på de åpne kveldsarrangementene. Konferansen ble arrangert første gang i 2013 og er et samarbeid mellom Bibelskolen i Grimstad, Laget (NKSS) og kommunikasjon og livssyn-studiet ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen.

Med Veritaskonferansen ønsker vi å styrke kristne i troen og å utruste til frimodig å leve ut og dele den. Gjennom konferansen kan unge kristne møte sentrale ressurspersoner som gjennom seminarer og forkynnelse hjelper dem til å møte samtidens spørsmål og livssynsmangfold, sier Hinderaker.

Programmet

Vanligvis har konferansen 30-40 ulike seminarer fordelt på tre dager, men på grunn av koronasituasjonen blir årets arrangement betydelig nedskalert. Fra auditoriet på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand vil kun 60 kommunikasjon og livssyns-studenter fra NLA Høgskolen kunne være fysisk til stede. Og så vil det bli strømmet tre seminarer fra kl. 10.30.

Først ut er Tracy Trinita med temaet Searching for True Identity in a World Obsessed with Image.Trinita er første supermodell fra Indonesia som har representert flere av moteverdenens fremste merkevarer. Hun fant kristen tro midt i modellkarrieren, og er spesielt opptatt av å formidle kristen tro til kolleger i mote- og underholdningsindustrien.

Neste seminarholder er Andy Bannister, forfatter av bestselgeren Ateisten som ikke fantes, som nylig er utgitt på Veritas Forlag. Dette er også temaet for seminaret. Bannister er en islam-kjenner, apologet og tidligere standup-komiker.

Tema for det tredje seminaret er Hva er den seksuelle revolusjonens skjulte kostnader? Seminaret holdes av Bergitte Viste. Hun er sivilingeniør med et sterkt samfunnsengasjement i kampen mot pornografi og har nå prosjektstilling i Tro & Medier.

Se sammen

Hinderaker er spent på gjennomføringen av årets digitale konferanse. Han håper at mange vil følge konferansen på nett.

Det er flere spennende initiativ rundt om i landet for å gjøre noe ekstra ut av årets Veritaskonferanse, sier Hinderaker.
Vi vet allerede at flere bibelskoler og menigheter samler seg denne dagen for å få med seg de tre seminarene. Da har de også en ypperlig mulighet til å få gode samtaler om temaene!

Opptak fra seminarene og andre ressurser vil være tilgjengelig på dagen.no og på Damaris-siden snakkomtro.no.

Også for skeptikere?

Veritaskonferansen er et tydelig kristent arrangement, men vi ønsker også velkommen til de som anser seg som tvilere, skeptikere og som har andre livssyn. Vi formulerer det slik på nettsiden: «Veritaskonferansen inviterer til å utforske sannheten i Jesus Kristus, og til å la oss utfordre av den», sier Hinderaker.

Les mer om Veritaskonferansen på veritaskonferansen.no.