Ti dagers dugnad ved NLA Høgskolen i Bergen

Bergen kommune har 8. september kommet med strengere koronatiltak og oppfordret til ti dagers dugnad for å redusere ytterligere smittespredning.

Saken er oppdatert 8. september kl. 21.30

NLA ønsker å bidra i dugnaden og oppfordrer alle ansatte som har anledning til det, å jobbe hjemmefra de neste ti dagene.

All undervisning flyttes over til digitale flater fra og med 9. september og frem til 18. september.

Pressekonferansen til Bergen kommune 

Smittetallet har gått kraftig opp de siste to ukene i Bergen. Det forklarte byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på pressekonferansen der kommunen legger fram strengere tiltak. 
 
— De fleste tilfellene har vært knyttet til klyngeutbrudd blant studenter. Vi så en klar nedgang i smittetallene på fredag, men utviklingen de siste dagene nå har vist at vi er i en situasjon der vi trenger flere og mer kraftfulle tiltak for å bekjempe smitten, sa Valhammer. Les mer her om Bergen kommunes koronatiltak.

VG forteller at det siste døgnet er 42 personer bekreftet smittet og totalt er 1028 smittet i Bergen siden februar.

Fem studenter testet positivt

I løpet av de siste dagene har høgskolen fått beskjed om fem førsteårsstudenter som har testet positivt på covid-19 ved NLA i Bergen. Første studenten fikk høgskolen beskjed om i forrige uke. 

NLA Høgskolen har kontakt med smittevernkontoret i Bergen og følger råd og anbefalinger som blir gitt. Fra 3. september ble renholdet styrket ved høgskolen.

BT melder at det totalt er 202 studenter i Bergen som har fått påvist covid-19 siden semesterstart.