Mange velger å studere låtskriving

— Med solide søkertall til våre musikkstudiene ser vi lyst på fremtiden for fagmiljøet og for Norges musikkliv, sier en stolt og begeistret avdelingsleder ved NLA Staffeldts musikk, Ole Kristian Kogstad.

Gjennom Samordna opptak (SO) kan man søke på årsstudier i musikk og nok en gang er det svært mange som søker seg til årsstudium i utøvende musikk med fordypning i låtskriving. Til 32 studieplasser er det 94 som har søkt.

— Årsstudium i låtskriving har fylt fem år i år, og vi er veldig stolte over det vi har utviklet. Vi var først ute i Norge med et program som ga både skrivekompetanse, sceneerfaring og produksjonsundervisning. Det er stort å se at vi har både mange og, det vi ofte ser, godt kvalifiserte søkere, sier Inge Andreas Jacobsen som underviser låtskriver-studentene.

På bildet: Inge Andreas Jacobsen i midten, sammen med studenter på tidligere studietur til Los Angeles

Rekordår for bachelor i musikk

I desember var det frist for å søke på de to bachelorprogrammene i musikk. Tross korona og usikre tider i musikkbransjen har søkningen til disse studiene bare gått opp. Studiet har hatt en økning på rundt 30 prosent årlig de tre siste årene.

—Vi gleder oss stort over at antall søkere til våre musikkstudier bare fortsetter å øke. I tillegg til et rekordår for søkning til bachelorstudiene våre MML/UM og URM, ser vi at opptaket spesielt til årsstudium i låtskriving fortsetter å bugne av kompetente søkere. Vi er stolte av våre musikkstudier og ser frem til å møte nye toppmotiverte studenter til høsten, sier Kogstad.

Avdelingsleder på musikk; Ole Kristian Kogstad

Musikkundervisning i pandemitid

Gjennom pandemien har musikkstudentene stort sett fått lov til å være til stede på studiestedet i Oslo, og det er studentenes innsats som har gjort det mulig.

— Vi har vist studentene stor tillit gjennom året og de har vist seg tilliten verdig. Studentene har vært flinke til å følge strenge smittevernstiltak og dette har ført til at vi kan opprettholde det faglige nivået på undervisningen, avslutter Kogstad.