Julehilsen fra rektor

Rektor Sigbjørn Sødal ønsker studenter og NLA-venner en fredfull jul.

Kjære studenter og NLA-venner –

2021 var året alt skulle bli normalt igjen. Vaksiner skulle ta innersvingen på pandemien og verden falle til ro, men uventede ting skjedde. Året var bare en uke gammelt da sjokkerende bilder fra stormingen av Kongressen i USA fylte mediene. Pandemirestriksjonene kom tilbake på tampen av året, og igjen feirer vi jul med restriksjoner. Mindre dramatisk, men sensasjonelt nok, ble det norske OL-gull i friidrett, Bodø-Glimt utklasset Roma og lille Jerv sendte Brann til OBOS-ligaen. Når dette skrives, er dessuten strømprisen så høy at det er billigere å kjøre dieselbil enn el-bil. Mye er likevel som før: Klimautfordringene preger politikken, Carlsen dominerer sjakken, stadig flere tar høyere utdanning, og ved NLA ønsker vi å være der for studentene selv om det må skje på nye måter.

«NLA vil fortsatt arbeide for akademisk frihet og delta i den offentlige samtalen»

NLA har også hatt sine utfordringer med uro rundt vårt kristne verdigrunnlag og statlig tilsyn. Men i forrige uke konkluderte tilsynsorganet NOKUT med at det ikke er påvist brudd på bestemmelsene om akademisk frihet, som NLA lenge har vært beskyldt for. Vi pålegges å styrke noen områder knyttet til forskning. Det er uansett høyt prioritert i NLAs strategi, og vi skal lykkes med det. NLA vil fortsatt arbeide for akademisk frihet og delta i den offentlige samtalen om dette og mye annet. Samtidig vil vi videreutvikle særpreget som kristen høyskole. Nå kan dette heldigvis gjøres med lavere skuldre og stemmeleie. Det er bra.

Jeg ønsker alle en fredfull jul, takker varmt for innsats og engasjement i 2021, og ser frem til et nytt og spennende år – som jeg håper ikke blir like dramatisk som dette!

Sigbjørn Sødal
rektor