Ønsker studentene tilbake

Regjeringen viderefører i hovedsak de nasjonale smitteverntiltakene, med lettelser for barn, unge og studenter.

Mer fysisk tilstedeværelse

Nå åpnes det for at studenter kan være fysisk til stede ved undervisningen på universiteter, høyskoler og fagskoler med forsterkede smitteverntiltak. Det kan for eksempel være ekstra tiltak for å sikre minst én meters avstand mellom personer, bruk av munnbind og seteplassering ved fysiske forelesninger. Åpning av studiesteder inkluderer også tilgang til lesesaler og bibliotek med smitteverntiltak. Undervisning i mindre grupper kan gjennomføres fordi de lettere kan organiseres på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Her er pressemelding fra 19. februar. 

– Jeg er svært glad for at vi nå åpner opp for at studenter kan være fysisk til stede ved undervisning på universiteter, høyskoler og fagskoler. Det har vært et tøft år for mange studenter og sosial kontakt er viktig for å redusere ensomhet og isolasjon. Jeg håper disse lettelsene gjør studentherdagen litt lysere for mange, sa kunnskapsminister Guri Melby (V) på dagens pressekonferanse.

Bergen

Bibliotek og lesesaler åpnes fra tirsdag 23. februar. Det vil komme mer informasjon innen tirsdag 23. februar om hvordan den fysiske undervisningen vil bli. Studenter bes følge med på Canvas for sitt studium. Studistedene åpnes opp for studenter ved benyttelse av studentkort.

Oslo

Bibliotek og lesesaler ble åpnet denne uken. Det vil komme mer informasjon innen tirsdag 23. februar om hvordan den fysiske undervisning vil bli. Studenter bes følge med på Canvas for sitt studium. Studiested åpnes opp for studenter ved benyttelse av studentkort.

Kristiansand

Her har bibliotek og lesesaler vært åpne for studenter og det har blitt gjennomført både digital og fysisk undervisning. Studiested har vært åpent for studenter ved benyttelse av studentkort. Også her bes studenter følge med på Canvas for sitt studium. 

Tiltakene gjelder fra tirsdag 23. februar og frem til midten av mars.