Gratis orgelkurs

Høsten 2021 tilbyr musikkavdelingen i Oslo et gratis kurs for pianister som har lyst å lære seg kirkeorgel. Kurset gir 10 studiepoeng i orgel og vil kunne tas enten på studiested i Oslo eller digitalt fra et annet sted i landet.

Hvem er kurset for?

Kurset er for deg som vil lære å spille orgel og kan tenke deg å arbeide som organist i en menighet eller som ønsker en forsmak på en eventuell lengre kirkemusikerutdannelse. Det er totalt 30 studieplasser tilgjengelig. Studiet er svært fleksibelt slik at det er mulig å kombinere det med jobb/deltidsjobb eller andre studier.

Søk gratis orgelkurs her

Hva du lærer

På kurset vil du lære praktisk orgelspill slik at du kan spille til koraler, liturgi og kirkelige handlinger. Kurset er anbefalt av Kirkerådet for dem som ønsker å jobbe som organist i Den norske kirke, men det er også åpent for deg som kan tenke deg å spille kirkeorgel i andre sammenhenger.

Gjennom kurset vil du få 15 klokketimer undervisning med orgellærer. Dette kan gjennomføres enten i Oslo eller digital via Zoom. Det vil også kunne bli mulighet til fysisk undervisning i andre byer dersom det kommer stor søknad fra enkelte områder.

Kurset er gratis for alle deltagere ved hjelp av støtte fra «Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning» (DIKU).

Opptakskrav

Opptakskrav er 60 studiepoeng i musikk, eller tilsvarende realkompetanse. Det betyr at dersom du har hatt en virksomhet som musiker, men mangler musikkutdannelse, vil NLA vurdere om din musikalske praksis kan erstatte formell utdannelse. I tillegg må søkere sende inn video der de spiller en selvvalgt koral på piano/orgel samt akkompagnerer en solist/sanger på piano/orgel.

For spørsmål om studiet ta kontakt med avdelingsleder Ole Kristian Kogstad: olekristian.kogstad@nla.no

Søknadsfrist: 15. august.

Søk her