Helt vanlig å være usikker

Det kan være vanskelig å bestemme seg for utdannelse. Emma og Erlend syns det er viktig å formidle til unge at man ikke kan forvente å være helt sikker.

Dette skal de få sjansen til når de møter unge på KRIKs arrangementer i sommer. Sammen skal de stå på stand for NLA på KRIK Arena og Camp 20+.

— Jeg har lyst til å si til folk at det er helt normalt å ikke vite helt sikkert. Men det å begynne en plass, er veldig bra, sier Erlend Leikvoll Vignes som studerer grunnskolelærerutdanning ved NLA i Oslo.

— Man har så mange valg at man kan bli helt gal av alle mulighetene. Man skulle nesten ønske at det var noen som bare sa til oss hva vi skulle gjøre, sier Emma Opsahl som også er lærerstudent ved NLA.

— Å være student er kjempegøy

Emma og Erlend elsker å dra på leir, møte nye mennesker og være sosiale. Det har det blitt lite av det siste året.

— Det er mange ting jeg gleder meg til når pandemien er over. Fylle opp kollektivet med mange gode venner, ha filmkvelder, reise rundt. Det er ingen som bestemmer hva du skal gjøre eller når du skal legge deg, sier Emma som kjente litt på frihetsfølelsen etter eksamen var ferdig og Oslo begynte å åpne opp igjen.

— Å være student er kjempegøy. Jeg har lyst til å bruke tid på skole, men ha det fint også, legger Erlend til og gleder seg til å få hverdagen tilbake - med alt det innebærer.

Litt som VGS

Selv om Emma og Erlend kan mest om det å være lærerstudent, vet de mye som gjelder alle studenter på NLA, uavhengig av studium.

— Det er litt som å være tilbake på videregående. Det er mye klasseromsundervisning, man får gode relasjoner til medstudenter, men også til lærerne. Jeg har kjent at terskelen for å sende melding til læreren er veldig lav. Og jeg vet at læreren vet hvem jeg er – jeg er ikke bare en av tusen i en forelesningssal, sier Erlend.

— Her spør lærerne; ‘hvordan går det med deg’? Miljøet er sånn. Man er ikke høyt oppe selv om man er lærer. Det er veldig nært, her blir man sett, forteller Emma.

Er dere sikre på at dere har valgt rett utdannelse?

— Jeg er gira, svarer Emma tydelig.

— Jeg og, men jeg vet ikke om det er riktig for alltid. Da jeg skulle bestemme meg kjente jeg i hvert fall på at det er viktig for meg å jobbe med folk, det får jeg energi av, svarer Erlend.

— Vi har rukket å ha litt praksis og det har vært veldig gode opplevelser. Som Erlend sier, har vi vært litt usikre, men hver gang vi er i praksis føles det så riktig, legger Emma til.

Emma og Erlend er altså å treffe på KRIK Arena og Camp 20+ i sommer. Sammen med dem treffer du også teologistudent Bjørnar Sæle som studerer ved NLA i Bergen.