Aron og Petters lunsjshow

Med quizer og gjester loser studentprest Petter A. Ekerhovd-Ottersen og organisasjonskonsulent Aron Hagos NLA-studentene gjennom tirsdagslunsjen i høyt tempo.

Det var få som kunne forestilt seg at digital undervisning og lesesal på hybelkjøkkenet skulle bli den nye normalen for studentene. Og ettersom månedene har gått, har isolasjonen begynt å tære på de fleste.

– Vi satt sammen med samtaleteamet ved høgskolen og lurte på hva vi kan gjøre for studentene våre i disse krevende tidene. Da fikk vi ideen om dette talkshowet som kunne være et litt artig avbrekk i hver-dagen, sier Petter.

Sammen med Aron startet han etter jul disse ukentlige sendingene for alle NLA-studenter over Zoom.

– Vi ønsker at studentene våre kan være med og slappe av, delta på fete quizer og bli litt kjent med gjestene våre. Det kan være med å bygge litt NLA-identitet selv om de ikke kan være på studiestedene våre akkurat nå, sier Aron.

Sosial arena

– Mye av det sosiale rundt studietilværelsen skjer i kantina og over lunsjer gjennom et normalt studieår. Dette er vårt forsøk på å skape en alternativ sosial arena, forteller studentpresten. Han legger ikke skjul på at de to kollegaene har det veldig gøy sammen, og sier at de får tilbakemelidnger på at det smitter over på seerne også.

Viktig tiltak

Studentparlamentet spleiser sammen med skolen på premier til showet, og parlamentets leder, Veronika Knudsen, forteller at hun er veldig glad for initiativet til sendingene.

– Det er kjempegøy å se på, sier hun.
Foreløpig har seertallene vært litt lave, men de prøver å nå ut til flest mulig studenter med informasjon om tilbudet.

– Slike tiltak skaper et samhold og en tilknytning selv om det studentene har aller mest lyst på er fysisk undervisning, sier hun. Både dette og de ukentlige turgruppene som er satt i gang på alle studiestedene, er veldig bra for å holde på nærheten. Det er tross alt en viktig kjerneverdi for oss, avslutter Veronika.