Forsterket smittevern i Bergen

Bergen kommune har innført lokale anbefalinger som trådte i kraft i går, 9. november.

I Bergen øker smittetrykket og flere kommuner forsterker nå smitteverntiltakene. Les mer her om forsterkede tiltak. De lokale anbefalingene gjelder to uker frem i tid, og det anbefales å gjøre seg godt kjent med dem. 

Dette gjelder nå i Bergen kommune: 

— Om en i husstanden er smittet, er anbefalingen at andre medlemmer holder seg hjemme for å følge med på om de også kan være smittet. Dette gjelder uansett om du er vaksinert eller ikke. 
— Munnbind bør benyttes der det ikke er mulig å holde avstand innendørs i det offentlige rom; som offentlig transport (inkludert taxi), butikker og kjøpesenter. 

Det innføres foreløpig ingen lokal covid-19-forskrift med påbud, men smittevern-overlegen mener innbyggerne i Bergen går inn i en viktig periode fremover.  Dersom smittesituasjonen endrer seg betydelig, kan det bli aktuelt å innføre lokal forskrift med flere tiltak i Bergen, understerker smittevernoverlege Marit Voltersvik. Beredskaps-gruppen følger situasjonen tett, og inntil videre går aktiviteten ved NLA som normalt. Emneansvarlige kan legge til rette for parallellundervisning med digital undervisning i tillegg til den fysiske undervisningen om det er hensiktsmessig. Studenter bes følge med i Canvas.

NLA følger anbefalingene fra Bergen kommune og forsterker egne smittevernstiltak på alle studiesteder, blant annet ved å legge til rette for god håndhygiene gjennom økt tilgang til håndsprit og tilgjengelige munnbind og hurtigtester.