Veritaskonferansen 2021

Identitet og selvbilde er tema når den nasjonale trosforsvarskonferansen Veritaskonferansen arrangeres førstkommende helg.

Etter en koronapause er Veritaskonferansen i år tilbake igjen med fullt program. Veritaskonferansen arrangeres for åttende gang på Bibelskolen i Grimstad, med Bibelskolen, NKSS og studieprogrammet kommunikasjon og livssyn (KL) ved NLA Høgskolen som arrangører. 

Årets gjestetaler er den engelske apologeten og islam-spesialisten Andy Bannister, mens over 20 andre seminarholdere vil bidra med ulike seminarer.

Se hele programmet her.

Veritaskonferansen er en unik årlig arena for faglig påfyll, gode samtaler, nettverksbygging og spredning av apologetisk kvalitetslitteratur, sier høgskolelektor på NLA og programansvarlig for konferansen, Bjørn Hinderaker. Han sier at Veritaskonferansen er sentral i et voksende apologetisk nettverk i Norge og Norden.

Åpne stormøter og aktuelle seminarer
Arrangørene har valgt å la stormøtene fredag kveld, lørdag kveld og søndag formiddag være åpne for alle interesserte. På disse møtene vil det være bibelundervisning om temaet «identitet og selvbilde», knyttet til kapittel 3 i Kolosserbrevet.

Selve hjertet av konferansen er lørdagen med tilbud om en rekke aktuelle seminarer, sier Hinderaker. Deltakelse på hele lørdagen forutsetter betalt konferanseavgift. For å sikre seg plass på ønsket seminar, anbefales påmelding på forhånd via www.veritaskonferansen.no

Taler, foredrag og seminarer fra årets konferanse vil publiseres på Damaris sin podkastkanal. Opptak fra alle tidligere konferanser ligger tilgjengelige på Snakkomtro.

Nye bøker fra Veritas forlag

Veritaskonferansen er også en bokfest, ifølge Hinderaker. I år lanserer Veritas forlag flere nye bøker:

  • Den innbilte konflikten. Om Gud og vitenskapen. Av Sverre Holm, professor på UiO. (Oslo: Veritas Forlag, 2021)
  • Nakne uten skam. Om de seksuelle revolusjon og et revolusjonerende syn på sex. Av Stefan Gustavsson, førstelektor II ved NLA Høgskolen. (Oslo: Veritas Forlag, 2021)
  • Her for å bli. Av Stefan Gustavsson, førstelektor II ved NLA Høgskolen. (Oslo: Veritas Forlag, 2021)

I tillegg til disse bøkene blir det  også fokus på fjorårets Veritasbok av Andy Bannister, siden han kommer til å være tilstede:

  • Ateisten som ikke fantes. Eller: de forferdelige konsekvensene av dårlige argumenter. (Oslo: Veritas Forlag, 2020)

Veritasfondet

I tilknytning til Veritaskonferansen er det såkalte Veritasfondet etablert. Hensikten er å bidra til utvikling og spredning av kristne apologetiske kvalitetsressurser i Norge. Fondets midler er basert på gaver på konferansen. I 2021 ble det delt ut midler fra fondet på totalt kr. 116.000 til 10 ulike prosjekter.