Studententengasjement for samfunnsansvar, sosialt entreprenørskap og bærekraft!

Økonomistudenter ved NLA utfordrer næringslivet til å gjøre en forskjell.

Bilde: Jenny Haraldsen Aas

27. april arrangerte Linjeforeningen ved Hauge School of Management Haugedagen 2022 på Oslo Scene. Prosjektleder Jenny Haraldsen Aas er styreleder ved Linjeforeningen, og hun forteller at studentene ønsker å rette oppmerksomhet på hvordan næringslivet kan gjøre verden til et bedre sted:
— Vi har en god del etikk i studieprogrammet vårt og vi er engasjerte unge voksne som ønsker å bidra til å gjøre en forskjell! Aas forteller at ved å arrangere et slikt arrangement kommer studentene i kontakt med næringslivet og får relevant erfaring som vil gagne dem senere i arbeidslivet. Studentene får mulighet til å lytte til hva ulike bedrifter gjør, som ikke bare involverer profitt, men hvordan bedriftene kan bidra til å gjøre en forskjell, for eksempel innen bærekraft.

Trym.jpgHSM-studenten Trym Tangerud var spesielt interessert i å lytte til OBOS sin konsernsjef Daniel Siraj og Deloitte.

Trym Tangerud er student ved Hauge School of Management (HSM), og han forteller at han kom i år fordi arrangementet i fjor var godt gjennomført, til tross for digital gjennomføring.
— Jeg er spesielt interessert i førstemann på listen; Daniel Siraj fra OBOS. Og med Deloitte på agendaen i tillegg må dette bli bra!

OBOS.jpgKonsernsjef Daniel Siraj fra OBOS.

Solfrid Haugland er prosjektansvarlig ved HSM på Gimlekollen og fulgte arrangementet med stor interesse.
— Som nyansatt syns jeg det er veldig spennende å se hva Linjeforeningen i Oslo kan få til. Hauge er jo nystartet i Kristiansand og jeg tenker vi har mye å lære.

Josva.jpgEn fornøyd arrangør: HSM-studenten Josva Baller.

Josva Baller er student ved HSM og en av arrangørene av Haugedagen
— Som tittelen sier; arrangementet handler om hvordan business kan gjøre verden til et bedre sted, og det er noe jeg brenner for. Det å kunne være til stede og høre foredragsholdere som er i spissen på dette området, er noe som jeg synes er svært inspirerende! Han legger til at denne dagen er for alle studenter og ansatte, selv om det var opprinnelig er et initiativ fra studenter fra HSM.
— Arrangementet er for alle som har et hjerte som banker for innovasjon og bærekraft. Kom hit og bli inspirert!