Julekort: - Stadig færre kristne julemotiv

— Finnes utallige muligheter med motiv i det kristne julebudskapet.

— En kan jo spørre seg om hvor mange ulike motiv en kan finne på, når en skal lage illustrasjon til julekort, år etter år. Men det pussige er at det finnes utallige variasjonsmuligheter i motivkrets, dersom en grunner på dybdene i det kristne julebudskapet, mener Anne Guro Schmidt Antun. Hun er førstelektor i kunst og håndverk ved NLA Høgskolen og står bak høgskolens årlige julekort. Antun forteller videre at hun har hørt og lest om utfordringen med å finne julekrybber, engler og annen julepynt som er relatert til den kristne høytiden på julekort, og derfor er det spesielt viktig for henne med hvilket motiv hun velger.

Denne gangen har hun latt seg inspirere av et babyteppe, og hun har lekt med tanken – og spurt seg selv: «Dersom Jesu kleder hadde vært særlig viktig, hvilke kleder skulle en da peke på? Hun har derfor valgt ut tre kleder som er knyttet til Jesu liv og virke:

— Det ene er kledet ble han svøpt i som spedbarn. Det andre er er kjortelen han hadde på seg når han vandret rundt på jorden. Og det tredje tekstilet er den yppersteprestelige kappen, forteller Antun.

IMG_0472.jpgSYMBOLIKK: Julemotivet er trykket i off-sett på ubestrøkent papir, 300 gram, med gulltrykk på klokkeillustrasjonene.

Hør førstelektor Anne Guro Scmidt Antun fortelle om prosessen bak årets julemotiv.