Musikk inspirert av skogen

I dag slipper høgskolelektor Ole Fredrik Norbye den første singelen fra sitt album «Beyond the Forest» som er forventet i februar.

Ole Fredrik Norbye underviser på NLA Staffeldts Musikk. Platen gis ut på AMP Music and Records AS. Det er norsk/svensk plateselskap med et stort distribusjonsnettverk i Skandinavia, Europa og Japan.

Hør første singel i dag!

Ole Fredrik planlegger nå releasekonsert i Oslo på nyåret i anledning at hele albumet blir sluppet. Søk opp singelen «The River» på Spotify nå!

Musikalsk løgndetektortest

– Jeg har i mange år hatt planer om å gi ut en solopianoplate. Men formatet er jo veldig skummelt. Det er en slags musikalsk «løgndetektortest» - alt blir synlig når det kun er piano. Derfor er det veldig deilig å endelig være i mål med en utgivelse!

Platen har en tydelig påvirkning fra jazz, men også nyere klassisk musikk har vært viktig inspirasjon i prosessen.

Skildrer naturopplevelsen

– Jeg visste omtrent hvordan jeg ville at stemningen skulle være, men ikke hvordan låtene skulle bli.

Alle låtene på albumet har titler som assosieres til det å gå en tur i skogen. Hvert spor forsøker å skildre en del av det å bevege seg gjennom et skoglandskap og observere naturen.

_DSC9039.jpg

«Innlagt» på mentalsykehus

I mai booket han studio på Musikkloftet, som holder til på det gamle samfunnshuset på Dikemark Sykehus. I samarbeid med tekniker Vidar Lunden ble en lang dag i studio kokt ned til denne plata.

– Vidar har jeg jobbet med tidligere, og det er viktig å ha god kjemi med tekniker på en slik plate. Vidar kom med masse gode ideer og synspunkter på hvordan jeg kunne teste ut nye ting i studio.

DSC04795.jpg

Frie improvisasjoner

Hele platen er kun basert på improvisasjoner. Ingenting var planlagt på forhånd og prosessen i studio blir veldig spennende.

–Med en gang en idé var satt i gang på en låt gjaldt det å utvikle den til et eget musikalsk univers. Noen ganger lykkes det, andre ganger ikke. Det er det som gjør at improvisert musikk er så spennende. Man vet aldri hvor det lander.