Tre julesanger du bør høre denne julen

Julie Buflod Torp er musikkstudent og deler noen av sine jule-favoritter med oss. Selv lager hun alternativ pop og har gitt ut to singler i år.

– Hele barndommen har jeg vært veldig opptatt av musikk og elsket det. Og musikk i julen er også veldig viktig for meg. Synge med andre, dele musikken, det liker jeg, sier Julie, som er musikkstudent ved NLA Staffeldts Musikk i Oslo.

51sBvT6zJdL._SY580_.jpg

The Christmas Song med Frank Sinatra er jeg veldig glad i, mye fordi jeg har vokst opp med at mamma har sunget den. Mamma er jazz-sanger og de senere årene har vi sunget den som duett. Vi har pleid å dra på en jam ved juletider og synger den sammen. Den er på førsteplass hos meg, forteller hun.

71WMw4B8S.jpg

– Så er jeg veldig glad i den som heter The Waxford Carol. Det er Celtic woman sin versjon jeg liker best. Det er en gruppe med klassiske sangere. Den har utrolig fin melodi og jeg syns den er veldig forfriskende oppi alle julegreiene.

s-l1600.jpg

–Den siste er Oiche Chiun, Enya sin versjon av Silent Night som hun synger på Gaelisk. Den syns jeg er fin. Den er veldig rolig og svevende, veldig atmosfærisk, forklarer Julie.

To singler ute og album på vei

Selv lager ikke Julie julemusikk. Hun beskriver sin egen musikk som alternativ pop og har artistnavnet Juliet. Du kan søke opp hennes to singler på Spotify; Red og Juicy, som begge kom ut i år. Over nyttår gir hun ut et minialbum og er allerede i gang med album nummer to.

thumbnail_Juliet_juicy_cover.jpeg        thumbnail_red .jpeg

Startet med låtskriving

Julie går nå tredje året på Bachelor i utøvende rytmisk musikk, men startet utdanningen med et årsstudium i låtskriving.

–Jeg syns det virket gøy å fordype meg i låtskriving og endte opp med å møte mange kule folk her. Så det året ble utrolig bra. Derfor fortsatte jeg med en bachelorgrad. Jeg likte skolen og spesielt mange av musikklærerne her. De er ekstremt gode på sine ting og det er veldig inspirerende. Jeg har Marie Philstrøm og Marianne Jørgensen som mine sanglærere. De to sammen passer meg veldig godt, sier Julie.

_DSC8886.jpg

Vil fortsette som artist

Etter hun har fullført bachelorgraden tenker hun å satse på artistkarrieren, men har også tanker om å jobbe med kulturledelse.

– Jeg vil prøve å spille mer ute. Få mer live-erfaring, bygge meg opp litt der også. Spille inn album nummer to og få med flere samarbeidspartnere. Rett og slett bare utvikle meg og vokse. Så ser jeg også for meg å jobbe med kulturledelse. Jeg syns prosjektledelse er veldig gøy. Arrangere konserter eller festivaler eller jobbe med ungdom. Og få ting til å skje – det liker jeg, sier hun om planene videre.

Men nå nærmer julen seg og da skal Julie hjem til familien i Hurdal, der hun gleder seg til nøttestek og tid sammen med sine fire søsken.