Regjeringen fjerner svært mange koronatiltak

Nå blir det mer fysisk undervisning fremover.

I går kom regjeringen med mange lettelser i koronatiltakene som gjelder fra tirsdag 1. februar klokken 23.00.

– Den virusvarianten vi har nå, gir mindre alvorlig sykdom enn tidligere varianter. Og selv om mange blir smittet, blir færre innlagt på sykehus. Vi er godt beskyttet av vaksiner. Det gjør at vi nå kan lette på svært mange tiltak, selv om smitten stiger raskt, sa statsminister Jonas Gahr Støre på gårsdagens pressekonferanse. Samtidig beholder regjeringen noen av tiltakene en stund til, blant annet anbefalingen om å holde en meter avstand og kravet om å bruke munnbind når det er vanskelig å holde avstand. Anbefalingen om 1 meter avstand kan fravikes ved undervisning, samt i kantine og lesesaler. 

Les mer om de nye tiltakene på denne lenken.

Undervisning  

Høyskoler, universiteter og fagskoler anbefales å tilstrebe full fysisk tilstedeværelse ved undervisning. Anbefalingen om 1 meter avstand kan fravikes ved undervisning, samt i kantine og lesesaler. Ved NLA vil dette bety at det nå legges opp til å tilby så mye som mulig fysisk undervisning fremover, men det vil bli en gradvis overgang de neste ukene. Undervisningen kan ellers bli endret fra fysisk til digital på kort varsel i tilfelle sykdom, og alle studenter anbefales å følge med i sitt fag i Canvas/TimeEdit.

Regjeringen tar sikte på å oppheve de siste restriksjonene innen 17. februar hvis utviklingen fortsetter slik som den har gjort til nå. Ved behov kan kommuner selv vurdere å innføre lokale tiltak.