Smitteverntiltakene oppheves

Det legges i stor grad opp til fysisk undervisning og ordinær timpelan fremover.

Endringene gjaldt fra lørdag 12. februar kl. 10.00.   

– Koronapandemien utgjør ikke lenger en stor helsetrussel for de fleets av oss. Omikronviruset gir langt mindre alvorlig sykdom, og vi er godt beskyttet av vaksiner. Vi fjerner derfor nesten alle smitteverntiltakene og kan gå tilbake til en normal hverdag, sa statsminister Jonas Gahr Støre på lørdagens pressekonferanse 

Disse tiltakene oppheves:  

- Krav og anbefaling om å holde en meters avstand oppheves.   
- Krav om bruk av munnbind oppheves.   
- Kun voksne som har symptomer anbefales å teste seg.   
- Krav til isolasjon oppheves og erstattes med en anbefaling om at smittede voksne holder seg hjemme i fire døgn. Denne anbefalingen vurderes fortløpende og forventes endret innen få uker.   

Undervisning ved NLA 

Frem til studieuken (uke 8 og 9) er planene for undervisningen lagt, og ukene etter tilrettelegges det i stor grad for fysisk undervisning og ordinær timeplan uten en meters avstand. Regjering og kunnskapsminister anbefaler og forventer normal drift, og ved NLA legges det derfor opp til fysisk undervisning. Det er ellers viktig at studenter følger godt med i Canva/TimeEdit for sitt studie. Etter uke 8/9 vil det komme ytterligere informasjon om hvordan undervisningen blir fremover

Det er viktig å fortsatt huske:
  

  • Praktiser god hånd- og hostehygiene   
  • Følg koronavaksinasjonsprogrammet   
  • Test deg ved symptomer.   
  • Hold deg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom du føler deg syk. Du bør bli hjemme til formen er god, og du har vært feberfri i 24 timer. Milde restsymptomer som rennende nese, snørr, heshet og noe hoste er greit.   
  • Ved positiv covid-test, hold deg hjemme i fire dager fra symptomstart eller fra dagen for positiv test for dem uten symptomer.