Det skal ikke så mye til å spare

Ung Kapital mener mange unge ikke har fått nødvendig opplæring i personlig økonomi og har gjort noe med det.

Forrige uke holdt de foredrag for studentene på NLA i Oslo. 

Ung Kapital drives av fire studenter, tre av dem går på NLAs Hauge School of Managment. De startet bedriften fordi de ønsker å hjelpe unge mennesker til å få et naturlig forhold til penger og personlig økonomi. Å holde foredrag for unge, er et av tilbudene bedriften har.

thumbnail_IMG_7676.jpeg

– Vi er unge selv og har kjent på at vi ikke har fått den nødvendige opplæringen i personlig økonomi. Det er frustrerende å måtte jobbe ved siden av studiet og se pengene forvitre fordi man har de på feil konto. Det kreves ikke mange timer med opplæring i personlig økonomi for å kunne nok. Da får Ung Kapital ta ansvar når staten og skoleverket ikke gjør nok. Vi donerer også inntil 10% av årsoverskuddet til Mental Helse Ungdom for å bidra til unges psykiske helse, forteller Trym Andersen Tangerud som også kan fortelle at dette ikke er første gangen de holder foredrag. 

thumbnail_IMG_8067 (1).jpeg

– Nå var vi på NLA i Oslo, men Ung Kapital har holdt kurset på flere av NLAs campus tidligere. Vi har også vært på Akademiet, Sjøkrigsskolen og Krigsskolen på Linderud, for å nevne noen, sier han.

På kurset gikk de gjennom disse temaene:

  • Det kan være utfordrende å få hjulene til å gå rundt som student
  • Inntektsregler i lånekassen
  • Sparing i fond
  • BSU
  • Hvordan du setter opp budsjett
  • Hvordan du sparer best med lav inntekt

thumbnail_IMG_8097.jpeg

Ung Kapital fikk bra respons og ble igjen etter foredraget for å svare på spørsmål. Dette er noe de pleier å gjøre når de er rundt og holder foredrag. 

– Vi har truffet en nerve. Det er vi helt sikker på! avslutter Trym A. Tangerud.

Les mer om dem i en tidligere sak