Er du ny student?

Her er noen nyttige tips å ta med seg som ny student.

Velkommen som ny student ved NLA Høgskolen. Vi gleder oss til å bli kjent med deg!

Du starter nå din akademiske reise, og her er noen råd og tips som kan være nyttig å tenke på som ny student.

  1. Ha realistiske forventninger: Studier kan være utfordrende, men også berikende. Ha realistiske forventninger til studiene, og husk at det er normalt å føle seg litt usikker i begynnelsen. Gi deg selv tid til å tilpasse deg den nye situasjonen.

  2. Bli kjent med din campus: Utforsk campus og lær deg hvor fasiliteter som bibliotek, studentrådgivning, studentorganisasjoner og samtaletjeneste befinner seg. 

  3. Delta i studiemiljøet: Bli med i ulike studentorganisasjoner, Laget, KRIK eller aktiviteter som du interesserer deg for. Dette er en flott måte å møte nye mennesker, samtidig som du får en meningsfylt pause fra studiene.

  4. Ta vare på helsen din: Sørg for å opprettholde en sunn balanse mellom studier, søvn, kosthold og mosjon.

  5. Bruk studieverktøyene: Bli kjent med alle tilgjengelige studieverktøy, for eksempel læringsplattformen, bibliotekressurser og digitale verktøy for notater og organisering. Dette vil hjelpe deg å holde orden på studiene og få mest mulig ut av dem.

  6. Ta kontakt med undervisere og studieveiledere: Ikke nøl med å ta kontakt med forelesere eller veiledere hvis du har spørsmål eller trenger hjelp. De er der for å støtte deg og vil gjerne hjelpe.

  7. Planlegg studiene: Lag en studieplan og hold deg til den. Struktur og organisering vil hjelpe deg med å takle studiene bedre og redusere stress.

  8. Søk hjelp ved behov: Hvis du står fast eller føler deg overveldet, ikke nøl med å søke hjelp. NLA har, i tillegg til studientrådgivning, et gratis samtale- og veiledningstilbud for deg som student. Du kan du få hjelp til å sortere tanker, sette ord på det som er vanskelg og gjøre tiltak som kan bety en viktig forskjell.
  9. Bli kjent med dine medstudenter: Studenter fra ulike studieprogrammer og bakgrunner kan gi deg verdifulle perspektiver.
  10. Gled deg over reisen: Husk at studietiden er en helt spesiell periode i livet ditt. Nyt det sosiale, det faglige og opplevelsene du vil få underveis. Ta deg tid til å utforske, lære og vokse som person.

Lykke til med studiene, og husk at det er helt vanlig å møte på utfordringer. Det er en del av reisen som vil bidra til din personlige og faglige utvikling. 

Velkommen til NLA!