Tre gode studietips!

Nå er studiestartsuka over, og undervisningen har startet for fullt. Her får du tre tips til hvordan du kan komme godt i gang med studiene!

Om du har studert før eller er helt fersk student, lønner det seg å komme raskt i gang med studiene på høsten for ikke å miste verdifulle leseuker før eksamen. Bjørg Marit Nyjordet er førstelektor og underviser journaliststudenter på NLA i Kristiansand. Hun gir tre enkle og nyttige tips til en god studiehverdag:

1. Skru deg på!

–  Undervisning er et samspill. Jeg underviser best når studentene er engasjert, og studentene lærer best når de er aktive. Så første tips: Når du er på undervisning  –  skru deg på!

2. Forbered deg!

– Det er lettere å være engasjert i undervisningen når man har litt peiling på hva det dreier seg om. Forbered deg til undervisningen og les pensum!

3. Lag kollokviegrupper

– Når man diskuterer faglige spørsmål med andre i en kollokvie- eller samtalegruppe får man en dypere og bedre forståelse av stoffet. Det gjør at du kanskje yter bedre på eksamen, men viktigere – at du lærer bedre det du skal ta med deg ut i arbeidslivet!

Bilde av Bjørg Marit Nyjordet

Førstelektor i journalistikk, Bjørg Marit Nyjordet, gir sine beste studietips!