Aloha!

— Reis på utveksling, anbefaler NLA-student, som valgte å reise til Hawaii Pacific University

Savnet etter varmen, kritthvite strender og turkist hav blir ekstra stort på dager som dette. For ja, strendene er faktisk kritthvite og havet er faktisk turkist. Jeg kan med hånden på hjertet si at Hawaii er den desidert fineste plassen jeg noen gang har besøkt!

IMG_3049.JPGIMG_2913.JPG

Bestemte meg for Hawaii

Spoler vi tiden tilbake til høsten 2022 har jeg bestemt meg for at jeg vil dra på utveksling til Hawaii. Grunnen til dette er ganske enkel - fordi det er Hawaii! Jeg har lenge drømt om å reise til Hawaii, men egentlig aldri tenk at jeg skal bo der. Når muligheten for å studere der et helt semester dukket opp, var den rett og slett for god til å takke nei til. Selve prosessen for å søke var lang og til tider slitsom. Man må først søke hos NLA, deretter hos HPU, før man må gjennom en lang prosess med godkjenning av fag, vaksiner, helsesjekk, visum, lånekassen osv. Men jeg synes uten tvil det var verdt det i det sekundet jeg landet på Hawaii. 

IMG_2878.JPGIMG_2267.JPG

På Hawaii hadde jeg 5 forskjellige fag, alle innenfor business siden det er det jeg studerer på NLA. Favorittfaget var Project Management, noe jeg kan tenke meg å arbeide innenfor når jeg er ferdig med utdanningen min. Fagene skiller seg ut fra fagenen i Norge ved at vi har flere mindre innleveringer, fremføringer eller andre oppgaver gjennom hele semesteret, og ikke en eksamen på slutten av semesteret som avgjør hele karakteren din.

På slutten av semesteret vil læreren i hvert enkelt fag se på arbeidet du har gjort gjennom semesteret, og deretter gi deg en karakter i faget ut fra dette. Så lenge du gjør alle oppgavene gjennom semesteret er det derfor ikke vanskelig å få en karakter du vil være godt fornøyd med. Det er også verdt å nevne at alle oppgavene er kun bestått/ikke bestått, så den eneste karakteren du får er den endelige karakteren på slutten av semesteret. 

En typisk studenthverdag

En typisk hverdag for meg var å dra på skolen om morgenen, før vi dro på stranden etter undervisningen. Der gikk det mye i soling, surfing eller volleyball, hvor vi var ofte helt til solen gikk ned slik at vi fikk med oss solnedgangen fra stranden. Helgene var veldig varierte. Hver fredag er det fyrverkeri på stranden, noe som førte til en koselig tradisjon hvor vi kick-startet helgen med å se på fyrverkeriet, før vi dro videre for å se hva kveldene på Hawaii hadde å by på. Av og til leide vi bil og kjørte rundt på øyen. Jeg bodde i Waikiki ca. 10 minutter fra stranden.

Drar du litt utenfor denne byen, finner du mange fantastiske plasser hvor det nesten ikke er folk. Om du trodde Hawaii bare består av strender, er det bare å tro om igjen! Det finnes mange fantastiske fjellturer med spektakulær utsikt. Selv om vi er godt vant med fine fjell her i Norge, er det noe helt annerledes med fjellene på Hawaii. I tillegg til dette, kan Hawaii også by på Pearl Harbor, Stairway to Heaven, Diamond Head og selvfølgelig verdens beste surfeforhold for å nevne noe. Om jeg skal trekke frem en negativ ting med Hawaii, er det prisene. Det er faktisk mye dyrere enn Norge. Jeg skulle på butikken for å kjøpe egg og melk, og måtte betale 120 kroner! Det er derfor lurt å ha spart opp en del penger før du reiser, for man kommer dessverre ikke veldig langt med lånet fra Lånekassen. 

IMG_1804.JPGIMG_1664.JPG

Glede resten av livet!

Totalt sett er jeg veldig fornøyd med oppholdet på Hawaii. Det er absolutt noe jeg kommer til å huske med glede for resten av livet. Jeg kan for alltid si at jeg har bodd på Hawaii, og det i seg selv mener jeg er verdt mye. Mange nye opplevelser, minner, erfaringer, og ikke minst alle menneskene du blir kjent med. En herlig blanding av alle mulige kulturer, personer og tradisjoner samlet på ett sted.

Jeg reiste nedover i slutten av august, og trivdes faktisk så godt at jeg feiret hele julen, og kom tilbake til et iskaldt Norge i starten av januar. Den kaldeste temperaturen jeg opplevde var rundt 22 grader. Overgangen var derfor stor når jeg landet i Oslo til minus 16 grader…

Reise på utveksling!

Dra på utveksling dersom du har muligheten til det, uansett hvor det måtte være. Dette er en mulighet du kanskje aldri får igjen. Du kan dra dit på ferie i noen uker, men det er noe annet å bo der et halvt år!