På skolebesøk med religon og etikk som tema

Byttet ut religionslærere med professor i teologi:  — Utfordret elevene på etikk og menneskesyn som kommer til uttrykk i samfunnet.

Fredag 6. januar fikk to tredjeklasser ved Danielsen videregående skole i Bergen byttet ut sine vanlige religionslærere med vår egen professor i teologi, Bård E. H. Norheim.

Temaet var hvilken rolle religion, etikk og fellesreferanser har for å skape et samfunn.

Gjesteforeleseren involverte elevene i en analyse av BlimE-fenomenet i skolens auditorium, og elevene lot seg engasjere.

Bård på Danielsen d.jpgTemaet for dagen var hvilken rolle religion, etikk og fellesreferanser har for å skape et samfunn.

BlimE er en kampanje i regi av NRK Super som har mål om å fremme vennskap og omsorg. Norheim utfordret elevene på hvilken etikk og menneskesyn som kommer til uttrykk, og hvordan BlimE fungerer som en nasjonal fellesfortelling i dagens multikulturelle samfunn. I «gamle dager» startet elevene dagen med å synge salmer, mens dagens elever danser BlimE-dansen og lærer slagord som «Si hei! Vær en venn! BlimE!» 

Bård på Danielsen c (1).jpgProfessor Bård E. H. Norheim utfordret elevene til å reflektere gjennom hvilken etikk og menneskesyn det er som kommer til uttrykk i BlimE-sangene.

Elevene ble utfordret til å finne etos, logos og patos i de siste års BlimE-sanger, og både professoren og elevene glimtet etter hvert til med både dans og sang.

Vi takker for at vi fikk komme på besøk, og håper å få se flere av dere som NLA-studenter til høsten!