Besøk i NOKUT-podden

Nylig gjestet Andreas Lorange, førstelektor i matematikk, NOKUTs egen podkast.

Podkasten deler beste praksis fra universiteter og høgskoler, og tar opp aktuelle temaer, inkluderer gjester, diskusjoner, eksempler og tips. På denne lenken kan du høre hele episoden fra NOKUT-podden. 

I episoden delte Lorange erfaringer fra sitt undervisningsopplegg, utviklet for å øke forståelsen for algebra gjennom bruk av eBøker. Utgangspunktet for undervisningsopplegget er den høye strykprosenten som er på nasjonal deleksamen i matematikk for grunnskolelærerstudenter.

Lorange reflekterte over hvordan han som lærer kunne støtte studentene bedre og svarte på dette ved å skape en rekke videoer som fungerer som tilpassede læringsressurser (eBøker). Dette tilrettelegger for en mer individuell tilnærming til undervisningen, forteller han.

I podkasten hadde Lorange med seg tredjeårs grunnskolelærerstudent, Sarah Helland, som har benyttet videoressursene for å forberede seg til den nasjonale deleksamenen. Helland understreket hvor nyttig det har vært å arbeide med Lorange sine ressurser for å forbedre forståelsen.

Lorange har tidligere fortalt om eBøkene i en artikkel på forskning.no, og han er nå engasjert i utviklingen av en matematikk-app som skal benyttes i forbindelse med nasjonal deleksamen i matematikk. Den vil du garantert få høre mer om!