Veritaskonferanse om fornuft og fantasi

I år feirer Veritaskonferansen 10-års jubileum!

20.–22. oktober arrangeres Veritaskonferansen for tiende gang ved Bibelskolen i Grimstad (BiG). Konferansen er et samarbeid mellom KL-miljøet på NLA, Laget, BiG og Damaris Norge. 

I år blirarven fra C.S.Lewis løftet frem, og spesielt hans kombinasjon av fornuft og fantasi.  
– I år det er60 år siden Lewis gikk bort og 125 årsiden han ble født, og det er en fin anledning til å pusse støvet av arven fra ham, forteller Bjørn Hinderaker, høgskolelektor og programansvarlig for konfernasen. Han forteller at det gjennom Veritas Forlag også vil bli utgitt flere bøker av og om Lewis i forbindelse med konferansen. 


Anerkjent apologet

Årets hovedtaler er Alister McGrath. Han er en av vår tids betydeligste teologer og apologeter og en spesialist på C.S. Lewis. McGrath var som C.S. Lewis ateist i sin ungdom og kom til kristen tro i Oxford. I likhet med Lewis kombinerer han også evnen til både akademisk tenkning og folkelig formidling. Han er forfatter til svært mange bøker, ikke minst innenfor områdene teologi og naturvitenskap.  

Gratis for NLA-ansatte

På konferansen vil det bli nettverkssamlinger, seminarer, filmkvelder, bokfest, forkynnelse og standup-show! Som NLA-ansatte kan du delta gratis ved å melde deg på som Intern. Gå til påmelding her.

Her kan du lese artikkel iTheofilosom innovasjon og verdiskapning innenfor kristen apologetikk i Norge, samt litt om bakgrunnen og historien til konferansen.