
KI-rapporten er levert
Arbeidsgruppen, som ble ledet av leder for digitalisering, Sigrun Lindaas Norhagen, ble bedt om å utforske problemstillinger knyttet til kunstig intelligens og vurdere hvordan NLA Høgskolen bør håndtere dette.
Oppsummering av vurderinger og anbefalinger
KI har kommet for å bli og er i sterk utvikling. Teknologien vinner fotfeste i alle samfunnsområder og vil være et aktivt verktøy på mange arbeidsplasser fremover. Derfor må høyere utdanningsinstitusjoner forholde seg både kritisk og konstruktiv bruk av KI. Den nye teknologien påvirker særlig utdanningsinsitusjoner, siden vesentlige sider ved arbeidet der er knytet til kunnskapsutvikling, refleksjon, argumentasjon og analyse – alle arbeidsområder som KI bidrar på.
Utviklingen vil lede til endringer for de fleste roller ved NLA Høgskolen: studenter, undervisere, forskere og administrasjon. Denne arbeidsgruppen har forsøkt å kombinere kritisk blikk på utfordringene som den nye teknologien reiser, men samtidig erkjenne kraften og mulighetene som ligger i verktøyene.
Prorektor for utdanning, Amund Langøy, mener vi står midt i en tid med store transformasjoner:
– Det er sannsynlig at høyere utdanning vil gjennomgå betydelige endringer fra det vi kjenner den som i dag. Jeg mener det er viktig nå at våre ulike avdelinger, både administrative og vitenskapelige, undersøker hva dette vil bety for deres arbeid fremover. Kunstig intelligens vil alltid bli påvirket av menneskene som bruker teknologien, og vi står overfor mange utfordringer.