Opprykk til professor i utøvende rytmisk musikk

Styret ved NLA Høgskolen ga nylig opprykk til flere ansatte, inkludert Jonny Sjo, som nå kan titulere seg som professor i utøvende rytmisk musikk.

Den sakkyndige komiteen skriver at Jonny Sjo kan vise til en meget omfattende og allsidig kunstnerisk praksis gjennom hele sin yrkeskarriere. Han har siden 1994 vært en aktiv freelance musiker/bandmusiker/komponist/tekstforfatter/produsent med et variert og stort uttrykksregister. De kunstneriske vedleggene viser en meget erfaren og lyttende musiker på høyeste nivå, og som behersker et vell av stilarter og genrer. Han har en vel utviklet evne til å tilpasse seg samspillsituasjonen i et ensemble uansett størrelse, og er rett og slett en svært god musiker på internasjonalt nivå.

Komiteen skriver videre at Sjo fremstår som en svært menneskelig, kompetent, dyktig, empatisk og inspirerende pedagog. Måten han beskriver hvordan han generøst deler av sin kunnskap og erfaring gjør at hans studenter får et oppdatert innblikk i hvordan den bransjen de ønsker seg inn i fungerer.

Komiteen nevner også at Sjo, som erfaren pedagog med gode kunnskaper om fagområdet sitt, viser han også at han har evnen til å virkelig se studenten og dens behov, og virker bruke tid og energi på å lage gode metodiske opplegg.