Stjernebesøk til NLA Høgskolen

I november kommer en av verdens mest toneangivende trommeslagere og låtskrivere, Louis Cole, på besøk til høgskolen sin campus i Oslo. På nyåret kommer også den anerkjente keyboardisten Cory Henry innom.

Musikkavdelingen i Oslo legger vekt på at studiene skal være tett knyttet opp til virkeligheten studentene vil møte når de er ferdige på NLA Høgskolen. Derfor har høgskolen, i tillegg til den ordinære timeplanen, en rekke masterclasser og kurs for å forberede studentene på en fremtid som musikere. Men også for å inspirere og skape en musikalsk nysgjerrighet.

Torsdag 22. november får NLA Høgskolen i Oslo, Staffeldtsgate, besøk av en av verdens mest toneangivende trommeslagere og låtskrivere, Louis Cole. Han skal formidle sine erfaringer som artist i dagens musikkbransje, samt gi innblikk i sin kreative tilnærming til å lage musikk.
– Louis Cole representerer en generasjon musikere som har en helt annen tilnærming til profilering og det å bygge opp sin egen identitet enn det som tradisjonelt har vært vanlig, sier høgskolelektor Ole Fredrik Norbye, som er ansvarlig for masterclassene.
– Musikkbransjen er i konstant endring og derfor prøver vi å lytte til studentenes ønsker og se hva de er opptatt av. På bakgrunn av dette setter vi sammen et program med masterclasser og kurs som kan være med å supplere den tradisjonelle undervisningen. 

På nyåret kommer også poet og låtskriver Trygve Skaug innom.
– Gjennom vårt årsstudium i låtskrivning ser vi at miljøet på skolen blir mer og mer opptatt av å ikke bare utvikle gode musikere, men også tydelige artister, påpeker Norbye.
– Trygve Skaug er en av de mest innflytelsesrike norske artistene om dagen og det er lærerikt for studentene å se hvordan man kan lykkes som norsk artist, og det å klare å utvikle en tydelig stemme som formidler verdier i vår kultur. 

Høydepunktet for mange av studentene er likevel besøket som kommer til høgskolen 28. januar. Da kommer keyboardvirtuosen Cory Henry. Han er mest kjent fra bandet som Snarky Puppy, men han har også blant annet turnert med storheter som P. Diddy, Kirk Franklin, Bruce Springsteen.
– Vi har veldig mange studenter med bakgrunn fra kirke- og menighetsliv. Selv om settingen er noe ulik, er Cory Henry oppvokst på orgelkrakken i sin menighet i New York og det er veldig stas for oss å få en musiker som han innom, forteller Norbye. Han er selv er pianist og gleder seg stort til å høre hva Henry vil formidle til studentene sine. 
–  I fjor var Bill Laurance fra Snarky Puppy innom og leverte en fantastisk masterclass, så vi har høye forventninger til Cory Henry!

I tillegg til rene musikerbesøk, arrangerer NLA Høgskolen i Oslo også bransjekurs som søknadsskriving, regnskapsføring og andre nødvendige ferdigheter man trenger for å klare seg som musiker.
– Det har ikke vært vanlig for musikkutdannelser å fokusere så mye på det som skjer etter at studentene er ferdige. Men hos oss ønsker vi å gi studentene de nødvendige redskapene de trenger, supplerer avdelingsleder Ole Kristian Kogstad.
– Det nytter ikke å kunne spille bra, hvis du ikke får hverdagen til å henge sammen, avslutter han. 

Lyst å bli en del av dette miljøet? Søknadsfrist for bachelorstudiene er 1. februar. 
Les mer her.