Microsoft Office 365

Skolen tilbyr alle studenter gratis tilgang til Office 365.

Her gis det tilgang til siste versjon av hele Office-pakken og lagringsløsningen OneDrive (for Business)

Office-pakken

Office-pakken (Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Outlook og Access) kan benyttes på opptil fem ulike installasjoner, som PC, IPad, Mac, nettbrett og smarttelefon. Online-utgaven for bruk i nettleser er også tilgjengelig. Studenter har ikke e-postkonto gjennom skolen, og kan derfor ikke bruke Outlook-online.

OneDrive

I OneDrive får hver student 1TB for lagring og backup av dokumenter og arbeid, som enkelt kan deles med andre studenter og ansatte hvis ønskelig. Dette er en personlig lagringsplass, og det er den enkelte student som har ansvar for hva som lagres der. Arbeider du med forskningsprosjekter, se oppbevaring av personopplysninger i et forskningsprosjekt.

Bruk

For at alle studenter skal kunne bruke tjenesten, må NLA sende følgende opplysninger om brukerne til Microsoft: navn og brukernavn.

Ved aktivering av Office 365, vil det medføre registrering av brukeren sin enhet (PC, MAC etc) hos Microsoft.

Her kan du lese mer om personvern hos Microsoft.

Hvordan logge inn på tjenesten

Gjennom denne portalen får du tilgang. 

Du får spørsmål om e-postadresse, telefon eller Skype (studenter har ikke nla-epost), men her oppgir du ditt "studentnummer@nla.no". og logger inn med din vanlige Feide-konto.

Brukerveiledninger får du i Microsoft opplæringssenter for Office 365

Support

Det blir ikke gitt support for bruk og installasjon av Office 365. Bruk link over. Dersom du har problem med tilgang til Office 365, kan du ta kontakt med IT på support@nla.no.

Stenging av konto

Studenter som slutter ved NLA Høgskolen vil miste tilgangen til Office 365. Den enkelte student må selv huske å ta backup av filer som de har liggende på OneDrive før de slutter.