Reisebrev fra Japan: Oji Zoo, Kyoto, cherry blossom-sesong, og konklusjon fra mitt japanske studieopphold

Svein Idar Eliassen har tatt et utvekslingssemester ved Kobe International University i Japan. Her deler han noen av opplevelsene hans fra utenlandsoppholdet. (3/3)

Aktiviteter utenfor skolen
Jeg gjorde mange aktiviteter utenfor skolen, og jeg fikk oppleve forskjellige årstider og festivaler pluss at jeg fikk gjøre noe av aktiviteten min. En av dem var besøket i Universal studio Japan hvor jeg fikk oppleve en annen del av Japans gleder og aktiviteter for både turister og japanere. Det var rekreasjon av filmscener vi fikk oppleve, og andre aktiviteter som berg- og dalbaner og slikt.

Jeg gikk også med venner for å se belysningen i Sannomiya som var veldig morsom og veldig pen, men det var også mange mennesker som jeg syntes var veldig forvirrende, men likevel var det en opplevelse jeg kanskje bare får en sjanse til å se. Jeg dro alene til Oji zoo fordi jeg elsker dyr, men jeg har aldri sett dyr som er hjemmehørende i Asia og andre land sør i verden som den gigantiske pandaen, mindre panda, koala, dovendyr og andre typer dyr. Jeg brukte hele dagen på å se på dyr alene, og det kan være en gang i livet å oppleve større panda for meg.

Snapchat-1149198644.jpg

Ved tre anledninger fikk jeg oppleve hvordan det er å spise ute på en japansk restaurant, den første vi dro til en restaurant som solgte tempura, du bestilte akkurat det du ville ha fra en nettbrett, og kokken lagde det til deg og sendte det av en transportbånd. Den andre gangen dro vi til en japansk grillrestaurant, der grillet vi vår egen mat mens vi bestilte den. Tredjeplassen var noe jeg ville betrakte som en vanlig restaurant, du bestilte det du ønsket med et nettbrett og de serverte det ved bordet, noe jeg ikke var vant til var å bare ta forsyning selv med mat fra bordet noe jeg ikke var vant til og syntes ganske vanskelig siden jeg i Norge bare er vant til å ha min egen tallerken med mat og ikke dele med hele bordet.

DSC_0651.JPG

En av de mest minneverdige dagene utenfor skolen må være mitt besøk til Kyoto, vi og en venn besøkte mange steder og hadde en fin tur i byen i løpet av Cherry blossom sesongen. Vi besøkte mange kjente steder og et av stedene vi besøkte var Kiyomizumdera, som i bunn og grunn betyr å rense vann tempelet vannet her er også sagt å ha helbredende egenskaper. Vi dro også for å besøke Heian-helligdommen, men den mest imponerende var Torii-porten før du går inn i helligdommen, som også regnes som en av de største portene. Men favorittstedet mitt jeg besøkte måtte være Kinkakujii, som er et vakkert gyldent tempel ved en innsjø med fin grønn vegetasjon rundt seg. Resten av oppholdet i Japan er ikke mye å snakke om siden jeg tilbrakte mesteparten av tiden min i sperre, men jeg fikk sjansen til å lære og oppleve forskjellige verktøy for kommunikasjon og å ha våre online leksjoner i.

DSC_0658.jpg

Konklusjon
Jeg har besøkt mange steder som Katsuga Taisha, Himeji-slottet, Kiyomizudera, Kinkakujii, Heian-helligdommen og Kobe-porten, jeg lærte å rense meg selv før jeg gikk inn i et helligdom og hvordan jeg skulle be. Jeg fikk mye erfaring om kulturen og historien til disse stedene fra lærerne mine, guider og venner. Jeg fikk oppleve og lære om japansk mat, hvordan å spise og også hvordan jeg lager mochi og takoyaki, og hvordan jeg spiser ute med venner og være en del av en japansk te-seremoni. Jeg lærte om forskjellige feiringer og årstider som belysning om vinteren, kirsebærblomstringen om våren og lønnsesongen om høsten.

Jeg lærte hvordan det er å leve i Japan fra gjenvinning, ta ut søppel og handle og betale regningene i den praktiske butikken, og også hvor vanskelig og viktig det er å lære japansk, jeg lærte også litt hvordan jeg kan bruke enkle ord for å kommunisere og stille spørsmål, og at det er lettere å forstå enn faktisk å snakke. Jeg begynte tidlig å lære Kanji, og jeg føler at det har vært en viktig del av å forstå japansk når jeg er ute og handler hver dag, selv om jeg ikke husker hvordan jeg skal si det på japansk, det hjelper når jeg vet hva det betyr. Jeg fikk oppleve japansk kultur, natur og fantastisk natur i fra forskjellige japanske hager til fjell og hvor jeg liker det best ved sjøen, og også om japansk underholdning fra lesing, filmer og aktiviteter. Dessverre fikk jeg også oppleve lock-down under pandemien. Alt i alt, var det en god opplevelse, men også på feil tidspunkt da jeg skulle oppleve Japan og ikke være hjemme hele dagen.

皆 さ ん あ り が と う ご ざ い ま。 今年 は 面 白 か っ た。