Reisebrev fra Winchester

Emma Hynne forteller om sin gode opplevelser fra utvekslingssemesteret til University of Winchester i Storbritannia i løpet av barnehagelærerutdanningen sin.

Kjære NLA studenter,

Mitt navn er Emma, og våren 2020 hadde jeg en av mine beste opplevelser gjennom utveksling i England, Winchester. Gjennom utveksling fikk jeg mulighet til å ta spennende fag, møte nye mennesker, reise, delta på skolens verv, og mm.

Litt om Winchester
Winchester er en liten by 2 timer unna London. Byen winchester er blitt kåret til det beste stedet å bo i England. Det er en trygg liten by, og lett å reise til ulike severdigheter, som stonehengde, Titanic museum i Southampton eller store byer som London, Bath, og Brighten.

Bo på Campus
Jeg bodde i 1 etasje på Westham 10 minutter gange til forelesningen, sammen med 6 andre jenter fra England og en fra Tjekkia. Vi var tre jenter på et toalett og et bad. Rommet mitt var ca. 10 km2 og bestod av et skrivebord, skap, vask og seng. Vi hadde vaskedame som var verdens søteste dame, og jentene fra England tok meg med til en utrolig kul bar som het «Incognito». Dette semesteret bestod av mye puber, fotball, og shopping i London.

The University of Winchester
Når det kommer til mitt inntrykk av Universitetet  har de fantastiske, engasjerte og inspirerende lærere som brenner for faget sitt. Det er et stimulerende læringsmiljø med små klasser som bidrar til at relasjonen mellom klassekamerater og lærere blir gode. Universitetet har ca. 9000 studenter, og du vil møte mange norske studenter i den internasjonale gruppen.

Når du velger fag er det forskjellig mengder med oppgaver og presentasjoner ofte i slutten av semesteret. De 4 fagene jeg valgte hadde ingen eksamen derfor var semesteret fra Januar-April (-Mai hvis modulen har eksamen). Det er viktig å tenke at du er god i engelsk, da oppgavene krever akademisk skriving. Universitetet bruker skrivestilen harvard, som ligner på Apa. Det som er fint er at hvis du er usikker på akademisk skriving tilbys det skrivekurs, og du kan booke tid med en assistent som kan hjelpe deg med de ulike oppgaven.

image1i0kc.png

imageta7a8.png

Litt om skolens verv
Hver onsdag har alle fri. Derfor er de fleste vervene på onsdager. Det finnes utrolig mange forskjellige verv å melde seg på. Jeg var medlem i blandt annet «rambling society» hvor vi gikk tur hver søndag. Her ble jeg kjent rundt området og jeg fikk se steder jeg ellers ikke ville funnet på egenhånd. Et annet verv jeg var medlem i var et kor som het «sing», her sang vi pop låter. Winchester har masse verv «disney society» hvor vi så filmer spilte spill og planla å reise til disneyland i Paris.(ble ingen tur pga corona, men håper det blir tur i 2021). Andre verv skolen har er fotball, volleyball, pooldance, quedditch, skuespill, sverdfekting og mye mer. På kvelden er det BOP. Ofte samles vervene igjen på kvelden eller etter trening med ulike kostyme temaer. Alle de ulike vervene har vært sitt tema og møtes i en stor hall hvor det er fest.

imagewf4fw.pngimageaxaqd.png

Avslutningsvis
Jeg håper jeg inspirerer noen til å reise på utveksling. Det er utrolig gøy, og du lærer så utrolig mye om deg selv. Du skaper vennskap for livet, opplever nye ting, og skaper gode minner. Dessuten vil du være en sterk ressurs for arbeidslivet med alt du lærer.

imageha3jp.png