Utveksling på Honolulu, Hawaii

– Vi kan virkelig anbefale et semester på Hawaii Pacific University dersom du vil ha et semester i paradis!

Bachelorstudentene på Interkulturell forståelse, Sandra Mikaela Kittelstad og Edel Kristin Haugland, tar et semester av studiene på Hawaii Pacific University, HPU. Her er deres reisebrev.

No filter needed!

Hawaii er akkurat slik man ser på film, no filter needed! Med fantastisk natur og aktivt byliv er det mye å finne på. Skolen tilbyr ukentlig aktiviteter, som alle studenter kan delta på om de ønsker. Disse aktivitetene kan være alt fra surfekurs, klatring, hikes, yoga og diverse kreative aktiviteter. Har man fri en helg så kan vi virkelig anbefale å besøke noen av de andre øyene her, hvor flyreisen er på mellom 25 og 40 minutter.

Honolulu.jpg Honolulu3.jpg

Frem til nå så har vi vært mye på stranda, sett fantastiske solnedganger, vært på basketballkamper, sett på surfekonkurranse på North Shore, gått forskjellige hikes, surfet og mye mer. Vi var også så heldige å få oppleve Spring Break, hvor vi da valgte å reise til Maui og Big Island. Har man muligheten er det veldig kjekt å kunne reise til de andre øyene, da øyene er veldig forskjellige med ulikt klima og natur. Maui har frodig natur, en populær roadtrip som heter Road to Hana, øyen tilbyr også hval safari og shopping muligheter. Big Island kan blant annet tilby en aktiv vulkan, Black Sand Beach og Green Sand Beach, og her finner du også det sørligste punktet i USA.

Ønsker man å komme seg litt rundt, er det gode tilbud på å leie bil og ikke for dyre priser. Ellers får man også som student på HPU, gratis busspass slik at man kan ta buss hvor man vil på øyen. Dette gjør det veldig enkelt å komme seg rundt.Honolulu4.jpg Honolulu5.jpg

Universitetet

For å få fult lån og stipend av lånekassen, så må man ha fem fag på HPU. Som bachelor studenter på IKF står vi helt fritt til å velge blant skolens tilbudte fag for utvekslingsstudenter. Nivåene på fagene er nok lettere enn i Norge, men i forhold til hjemme hvor det er mer selvstudie så må man regne med flere skoleoppgaver og lekser her. Dersom man deltar i timen og fullfører skoleoppgavene, vil det nok for de fleste ikke være noe problem å bestå fagene. 

Økonomi og bosted

De fleste utvekslingsstudenter velger å bo utenfor campus, men mange forteller at prosessen med å finne seg bolig er veldig stressende og kan være nokså vanskelig. Dette gjorde at vi valgte å bo på campus hvor vi bor fire stykker sammen i en «leilighet» med to soverom, et bad og fellesområde. Bor man på campus, så må man også kjøpe en meal plan og får da alle måltider servert i kantinen. Hawaii er den dyreste staten i USA og det merkes. Siden øyene på Hawaii ligger 7 timer med fly fra nærmeste fastland så gjenspeiles dette i prisen. Med tanke på at det å bo på Hawaii er nokså dyrt, blant annet mat, så er det ikke veldig stor forskjell økonomisk på å bo utenfor eller på campus.

Man får støtte fra lånekassen om man velger å studere på Hawaii, men dette er dessverre ikke nok til å dekke alt av utgifter så man bør ha spart opp en god del penger på forhånd slik at man kan oppleve og utforske Hawaii to the fullest!

Søknadsprosess /praktisk info

Vær forberedt på en lang og krevende søknadsprosess. Vær tidlig ute med alt av søknader og ikke vær redd for å stille spørsmål og sende mail hvis det er noe du lurer på. Sjekk tidlig opp i om du trenger en engelskbekreftelse for å bli godtatt som utvekslingsstudent hos HPU, da dette kan forsinke prosessen. Når du har sendt inn alt av papirarbeid og du har fått skoleplass hos HPU, er det lurt å starte visumsøknaden med en gang. Du trenger da I20 papirer fra skolen for å kunne søke F1 visum hos den amerikanske ambassaden. Visumsøknaden kan ta noen uker, så vi anbefaler derfor å sette av god tid til dette. I denne søknadsprosessen må man betale diverse utgifter for behandling av søknadene, så vær forberedt på at dette som regel blir dyrere enn man tror.

Selv om søknadsprosessen til tider var veldig tung og krevende, og turen ble en del dyrere enn vi hadde tenkt på forhånd, er vi veldig glade for at vi valgte å reise da vi har fått minner for livet. Vi kan virkelig anbefale et semester på HPU dersom du vil ha et semester i paradis.