Oppfordring fra NLA Høgskolen: Reis på utveksling!

Studiesjef Marit Offerdal ved NLA Høgskolen oppfordrer alle studenter som har mulighet til å dra på utveksling.Hei, du som er NLA student!

Har du noen gang tenkt på hvilke muligheter du har som NLA student for å studere i utlandet? Holder du på med en bachelorgrad eller en mastergrad, og kunne tenke deg et studieopphold i utlandet?

Regjeringen i Norge har mål om at halvparten av dem som avlegger en grad i norsk utdanning skal ha et studieopphold i utlandet. Verdenen i dag står overfor mange utfordringer og kunnskap, og interkulturell forståelse er et viktig bidrag til å løse disse utfordringene.

Utvekslingsavtaler over hele verden

NLA Høgskolen har en egen internasjonal avdeling som arbeider for at alle studenter ved NLA skal få muligheten til å dra på utveksling. NLA har inngått utvekslingsavtaler med universiteter og høyskoler i en rekke områder over hele verden, blant annet i Asia, Afrika, Oseania, Nord-Amerika og Sør-Amerika. Om du foretrekker litt nærmere forhold, så kan du velge mellom mange europeiske land, som for eksempel Danmark, Finland, Frankrike, Italia, Nederland, Spania, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyskland og Østerrike. 

Hvorfor skal man studere i utlandet?

Du utvikler deg selv som menneske. Du vil kunne sette deg og ditt studium i en større kontekst. Du vil møtte spennende miljøer. Du vil kunne se alt det norske og Norge i et utenfra blikk. Kanskje du får venner for livet. Og du kan få et faglig nettverk som kan være en fordel for deg senere i livet.

Grip muligheten

Da jeg studerte, var det et reisebyrå som hadde et slagord: Go before it’s too late.
Jeg vil heller si: Go simply because you can.

Ta kontakt med internasjonal avdeling på NLA. De vil kunne veilede deg, bistå i søknadsprosessen og vise deg alle de muligheten du har.

 

Lykke til!

 

Marit Offerdal
Studiesjef ved NLA Høgskolen