Kristoffer (24) om veien til reporterjobb

- Man lærer av å være i felt, og man lærer av å feile, og det fikk vi gjøre mye av på Gimlekollen, sier tidligere journalistikkstudent Kristoffer Arnesen, som nå er reporter i God Kveld Norge.

Du har kanskje sett glimt av ham på tv når han intervjuer kjendiser i inn- og utland. Kristoffer Arnesen fikk maks utbytte av eksternpraksisen han hadde i TV2 gjennom studiet på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen.

- Her gav de meg en måned i God kveld Norge og en måned i God morgen Norge. Da handlet det bare om å gjøre en best mulig jobb i begge redaksjoner, sier han.

Etter praksisen flyttet Kristoffer aldri tilbake til Kristiansand, men fullførte bachelorgraden sin fra Oslo våren 2017, og fikk jobbe videre i God Morgen Norge.

- Da kontrakten min i God Morgen Norge gikk ut så ringte God Kveld Norge, hvor jeg takket ja til en reporterstilling, sier han. 

Kristoffer møter mange kjente fjes gjennom jobben sin som reporter for God kveld Norge. Her sammen med Emil Weber Meek. (t.v) FOTO: PRIVAT

Variert arbeidshverdag

Som reporter i God kveld Norge kan Kristoffer fortelle om stor variasjon i hverdagen. Han reiser mye rundt, og møter store idrettsprofiler, musikere og skuespillere. En dag står han på ski i Alpene med Kjetil Andre Aamodt, og en annen dag står han på rød løper før en filmpremiere.

- Det siste året har jeg vært i Danmark, Tyskland, England, Østerrike, samt over hele vårt eget land. Da snapper jeg også for God kveld Norge sin Snapchat-konto, og legger ut ting på sosiale medier, sier han.

- Men andre ganger kan jeg sitte i redigering hele dagen. Det er jo også det som er moro med jobben.  

Kristoffer Arnesen intervjuer Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom gjennom sin jobb i God Kveld Norge. Foto: God Kveld Norge, TV2

Lærte mye på Gimlekollen

Kristoffer forteller at han bruker erfaringen han fikk i internpraksisen på NLA. Her lærte han å tenke kreativt, og alltid stille forberedt til redaksjonsmøter.

- På NLA ble vi kastet ut i det, og jeg har tatt med meg alt fra intervjuteknikk til hvordan man bygger opp en reportasje. Man lærer av å være i felt, og man lærer av å feile, og det fikk vi gjøre mye av på Gimlekollen.  

Videre forteller Kristoffer om hvor verdifullt det var å få prøve seg som journalist på skolen. Som for eksempel å ringe rundt og be om avtaler.

- Det kan ofte være ukomfortabelt i starten, så det er godt man kan ha ett sted som Gimlekollen å starte på. 

"Men bruk din eksterne praksis. Jeg tror det er din aller største mulighet til å komme deg «innenfor»." 

All erfaring er gull verdt

Til dem som skal starte på journalistikk-studiet til høsten har Kristoffer mange råd å gi.

- Lag podcaster, YouTube-kanal eller studentradio. Men bruk din eksterne praksis. Jeg tror det er din aller største mulighet til å komme deg «innenfor». 

Selv fikk Kristoffer praksisplassen i TV 2 på bakgrunn av erfaring i mindre mediehus.

- Send rundt søknader til alle byens lokalaviser eller radiostasjoner. Gå på jobbintervjuer. Det er en erfaring i seg selv. Ikke vær redd for å få ett nei. Får du en måned, så bruk den best mulig til å skaffe deg kontakter i bransjen. All erfaring er gull verdt.