– Bli med på fadderuken!

I fadderuken vil fadderlederne ved NLA Høgskolen skape fellesskap, trivsel og gode relasjoner.

– Fadderuken er bare én gang, så bli med, inviterer Anna Bratberg, fadderleder ved NLA Høgskolen på Breistein i Bergen.

Sammen med Emma Hynne, som er nestleder på samme studiested, planlegger hun fadderuken som skal gi nye studenter en super start på studietiden.

Klare til å ta imot nye

På alle NLA Høgskolens fire studiesteder; Sandviken i Bergen, Gimlekollen i Kristiansand og Staffeldtsgate i Oslo i tillegg til Breistein i Bergen, er det egne fadderledere og –nestledere som gleder seg til å ta imot nye studenter og som gjør sitt for at studiestarten skal bli et minne for livet.

På Breistein har Bratberg og Hynne allerede fått med seg over 40 andre faddere, som vil stå klare til møte nye studenter ved studiestart i august.

– I fadderuken vil vi at de som er med skal få nye venner, vi håper at de skal få bli kjent med Bergen og NLA Høgskolen, og få et innblikk i studiehverdagen, sier Bratberg.

– Vi vil skape fellesskap, trivsel og gode relasjoner, supplerer Hynne.

Fikk bestevenner i fadderuken

De har begge to fått oppleve hvor mye fadderuken har å si, da de begge kom til NLA Høgskolen og studiene uten å kjenne noen andre.

– Jeg fikk mine bestevenner i fadderuken. Tre av dem bor jeg sammen med nå, smiler Emma Hynne.

– Å være i faddergruppen ga meg noen å henge med, og jeg så jo at de fleste var interessert i å bli kjent med nye. Når har vi mange i klassen som tar initiativ til at vi skal møtes, forteller Anna Bratberg, som går andre året på barnehagelærerutdanningen.

Hynne utdanner seg også til å bli barnehagelærer, og de er begge veldig fornøyd med studiet.

– Vi har flinke, engasjerte forelesere. Skolen er ikke for stor, og det gjør at det føles trygt, smiler de begge.