Ny søkerrekord til musikkstudiene ved NLA

15. desember gikk søknadsfristen ut for høyere musikkutdanning, og aldri før har det vært så mange som vil studere musikk ved NLA Høgskolen.

Musikkavdelingen ved NLA har de siste årene hatt mange 'rekorder' i antall søkere. 15. desember gikk søknadsfristen ut for høyere musikkutdanning, og aldri før har det vært så mange som vil studere musikk ved NLA.

En av grunnene til dette er det nyopprettete masterstudiet i utøvende musikk.

– Vi har utarbeidet et studium som vi mener er svært relevant for den virkelighet moderne musikere står i, og det er derfor veldig gøy å se at studiet får mange søkere, uttaler høgskolelektor Ole Fredrik Norbye ved musikkavdelingen til NLA i Oslo. I år har NLA 130 søkere til bachelorstudiene og hele 40 søkere til det nyopprettede masterstudiet som har planlagt oppstart høsten 2022.

Ole Kristian Kogstad, som er avdelingsleder ved avdeling for musikk, forteller at de gode søkertallene er et resultat av mange års målrettet arbeid for å gjøre studiene tett på hvordan det er å være profesjonell musiker.


Ole Kristian Kogstad

— Vi ønsker å ha kort vei fra skolebenk til scene og våre lærere er selv aktive musikere. Dette gir studentene våre unike erfaringer som de trenger på veien mot en musikerkarriere.