Et semester i New York hun aldri vil glemme

Natalie Hognestad studerer journalistikk på NLA i Kristiansand og har vært på utveksling i New York. Hvis du også har lyst på et semester i utlandet nærmer det seg nå fristen for å søke: 15. februar.

Les reisebrevet under om et uforglemmelig semester i New York City!

På denne tiden av året i fjor hadde jeg bestemt meg for å ta ett semester med utveksling, og valget mitt falt på New York City. Nå sitter jeg i hjertet av Wall Street på Manhattan og skriver et reisebrev - det er helt sykt å tenke på!

Men hvorfor utveksling? Jeg ønsket rett og slett å utfordre meg selv, og etter å ha sett titalls romantiske komedier som tar sted i New York så var det ikke et vanskelig valg å ta da jeg fant ut at NLA samarbeidet med en skole på Manhattan. I tillegg er jeg journaliststudent, og hvilket sted er vel bedre å lære mer om journalistikk enn i medienes hovedstad?

I skrivende stund har jeg kun 7 dager igjen av oppholdet mitt i NY, og det føles veldig rart. Dette høres kanskje veldig klisje ut, men dette semesteret har jeg funnet ut så mye nytt om meg selv og vokst som person. Jeg har skapt nye vennskap og relasjoner, og blitt mye mer selvsikker. Jeg har spist god mat i Williamsburg, delt latterkramper med nye venner i Brooklyn, grått over skoleoppgaver på New York Library, shoppa i SoHo, vært på Jimmy Fallon show, feiret Thanksgiving i New Jersey, vært på 4 Broadwayshow, gått lange turer Central Park og mye mer. Dette semesteret var en sjelden mulighet for meg å gjøre noe helt på egenhånd, og jeg er utrolig stolt over meg selv som faktisk turte!

thumbnail_Bilde 13.01.2023 klokken 12.56.jpg

Fikk god hjelp fra The King´s College

Etter jeg fant ut at jeg ønsket å ta et semester i NYC tok jeg raskt kontakt med hun som hadde ansvar for semesterstudenter ved The King’s College. Hun guidet meg gjennom hele prosessen og var helt gull å ha. Hun hjalp meg med alt fra å søke visum til flybilletter.

Jeg fløy fra Gardermoen til London, og så fra London til JFK. Etter en stressende flytur hvor jeg felte noen tårer så ankom jeg endelig JFK og New York, og var ikke annet enn kjempespent! Jeg hoppet i en taxi til hotellet jeg hadde booket på forhånd, ettersom jeg ikke skulle flytte inn i leiligheten før dagen etter. Jeg fikk på forhånd beskjed om at jeg skulle bo i Downtown Brooklyn sammen med tre andre jenter som også var semesterstudenter, og at leiligheten kun var en 10 minutters subwaytur fra skolen.

Leilighet i 24. etg og en ny bestevenn

Jeg var den første av alle i kollektivet som ankom leilighetskomplekset, og ble tatt skikkelig godt imot av de ansatte og andre studenter ved King’s College som sto og registrerte alle som skulle flytte inn. De sto med åpne armer og hjalp meg med bagasjen opp til 24 etasje hvor jeg skulle bo! Jeg husker skikkelig godt hvor gira og lykkelig jeg var da jeg gikk inn i den fine leiligheten min med utsikt over Brooklyn.

Leiligheten hadde kun to soverom, så vi måtte dele oss opp to og to. Dette var veldig uproblematisk, og jeg skulle dele rom med ei som heter Sommer. Vi to fant fort tonen og hun har blitt en av mine aller nærmeste venner på kort tid. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har blitt kjent med en så fin person som Sommer! Hun er fra Minnesota, men vi har allerede planlagt at hun skal komme på besøk til meg i Norge. Vi deler mange felles interesser og jeg føler meg heldig som har skapt mange fine minner med henne.

thumbnail_Bilde 13.01.2023 klokken 13.04.jpg

Mine studier 

Klassene jeg tar her i NYC tilsvarer 30 norske studiepoeng. Jeg tar tre forskjellige emner i tillegg til å ha omtrent 20 timer med journalistisk praksis. Emnene heter History of journalism and New York City, Advanced Reporting: The Power Broker og Entrepreneurial Journalism and the Future.

Får oppleve å være journalist i USA

Jeg har praksisplass hos Religion Unplugged som er et magasin på nett. Her har jeg skrevet en artikkel, oversatt 5 artikler fra norsk til engelsk, hatt ansvar for deres Instagram og redigert forskjellige meningsartikler. Ved å få muligheten til å ha praksis hos et amerikansk magasin har jeg fått et innblikk i hvordan det er å jobbe som journalist i et annet land, og jeg har synes det har vært fascinerende å se hvordan amerikanere jobber.

Noe jeg synes var litt utfordrende i starten var mengden skolearbeid, men dette var en hverdag jeg kom fort inn i. Jeg lærte meg raskt å balansere skole, venner og annen fritid - og på grunn av dette har jeg opplevd så mye gøy!

Kan anbefales på det sterkeste

Et semester i New York vil jeg anbefale alle som har muligheten! Jeg har kost meg så utrolig mye, og jeg er gleder meg til å fortelle venner og familie om alt det morsomme jeg har gjort her.

thumbnail_Bilde 13.01.2023 klokken 13.05.jpg

Natalie Hognestad

Vil du dra på utveksling?

Hvis du også er interessert i å ta et semester i utlandet, har NLA mange muligheter i både Europa og resten av verden! Les mer her og husk at søknadsfristen hvis du vil reise til høsten er 15. februar!