- Det er fint å vite at gavene mine utruster lærerne

Sammen med kona, Kristina, støtter Rune Myra noen få utvalgte formål med tid, forbønn og faste gaver.

Selv er Rune Myra utdannet ingeniør. Kjennskap til NLA Høgskolen fikk han på Misjonshuset i Kristiansand, hvor Lars og Margunn Dahle flere ganger har fortalt om NLA Mediehøgskolen og Damaris. Dessuten kjenner han flere tidligere studenter som har snakket varmt om høgskolen.

– Jeg merket hvor kunnskapsrike de var, og hvor relevant den kunnskapen de har er, forteller Myra, som bet seg merke i hvor profesjonelt alt virket.

– Det er veldig bra at det ikke bare er en koseklubb, men lærere med høy faglig og personlig integritet som setter krav til studentene, synes han.

Helhjertet engasjement

Et engasjement ble tent. NLA Høgskolen er nå ett av få utvalgte formål som ekteparet Myra støtter med tid, forbønn og faste gaver.

– Hvilke tips har du til andre unge med begrensede midler i etableringsfasen, som har lyst å bidra til en sak de brenner for?

– Det hjelper med fast trekk, for å si det sånn – og ikke sett det på slutten av måneden, ler 26-åringen.

– Ved å støtte litt færre med litt mer er det lettere å bety en forskjell. Vi ville finne et formål vi synes er betydningfullt og viktig, legger han til.

Får tilbake gavene

Forskerne bak The World Database of Happiness mener vi blir lykkeligere av å gi, ogav å arbeide frivillig. Det bekrefter Rune.

– Det er fint å vite at gavene mine utruster lærerne, slik at de kan utruste journalistene. Og når de igjen kommer ut i jobb kan de utruste oss som bruker mediene.


– I en tid som denne er det viktigere enn vi kanskje tror.