Hjernen og livslang læring

Hjernen og livslang læring
  • Enkeltemne/videreutdanning
  • 2,5 studiepoeng
  • Høst
30. aug Søk opptak
Hvordan kan du bruke kunnskap om hjernen for å lære bedre? I Hjernen og livslang læring får du en enkel og praktisk innføring i hva som faktisk skjer i hjernen når du lærer og hvordan du kan bruke denne kunnskapen til å planlegge og tilrettelegge for egen læring. Gjennom digitalt læringsmateriell kan du studere i ditt eget tempo ved siden av andre studier eller jobb.

Om emnet

Dette mikroemnet på 2,5 studiepoeng gir deg en praktisk og inspirerende innføring i hvordan hjernen fungerer når vi lærer. Emnet gir innsikt i hvordan du kan bruke denne kunnskapen til å forbedre egen læring og støtte andres utvikling – for eksempel som lærer, leder eller foresatt. Du lærer om alt fra nevroplastisitet og arbeidsminne, til hvordan søvn, fysisk aktivitet og skjermbruk påvirker læringsevnen vår. Fordi temaene er mange, gir vi en overordnet oversikt. Emnet passer for deg som er nysgjerrig på læring og hjernen, enten du er student, lærer, foresatt, leder eller jobber med mennesker i utvikling og læring.

Vi legger stor vekt på studentaktive og varierte arbeidsformer. Du vil møte fagstoff som videoer, tekster, interaktive oppgaver og få teste ut både digitale og analoge læringsstrategier knyttet til din egen læringsprosess.

 

Hva lærer du?

Gjennom dette mikroemnet vil du få:

Kunnskap: Du får en grunnleggende innsikt i hvordan hjernen fungerer i forbindelse med læring, med særlig vekt på hvordan psykologiske og fysiologiske faktorer påvirker læring og utvikling i et digitalisert samfunn.

Praktisk erfaring: Du får teste ut en rekke læringsstrategier som bygger på kunnskap om hjernen. Læringsstrategiene kan du ta med deg etter studiene, og være en verktøykasse for livslang læring.

En egen studiegruppe: Alle studenter får tildelt en studiegruppe for erfaringsdeling, støtte og inspirasjon.

Arbeidskrav: Alle innleveringer er individuelle.

Eksamen: Du skal levere en video (f.eks. skjermpresentasjon) der du beskriver egne erfaringer fra læringsprosesser i emnet, og diskuterer disse opp mot relevant kunnskap om hjernen og læring.

Studiets oppbygging

Studiet gjennomføres i høstsemesteret og er 100% nettbasert, uten obligatoriske samlinger. Det legges opp til selvstudium og arbeid med oppgaver. Vi legger til rette for et godt digitalt læringsmiljø med mulighet for dialog, erfaringsdeling og faglig støtte, både medstudenter og faglærere imellom.