Søk på studier ved NLA Høgskolen

De fleste studiene våre har opptak via Samordna Opptak eller lokal søknadsweb.

Samordna opptak

Fra og med 20. juli vil Samordna opptak legge ut Ledige Studieplasser på sine sider.
Ved å søke opp NLA Høgskolen får du opp alle studier der vi har ledige plasser. Du kan også klikke deg videre til Samordna Opptak ved å finne studiet på vår nettside.
For å søke på studier må du logge deg inn på Samordna opptak.

Opptak via lokal søknadsweb

Enkelte studier og videreutdanningstilbud ved NLA Høgskolen har lokalt opptak.
Bachelorprogrammene i musikk 2018-2019 har lokalt opptak ved NLA og søknadsfrist er 1. februar 2018. Se egen infoside.

 

Andre søkergrupper

Valgfagstudenter

NLA-studenter som skal ha et studium innpasset som valgfag i lærerutdanningen, skal ikke søke via lokal søknadsweb. Mer informasjon om valgfag gis i forbindelse med undervisningen.

Overflyttingsstudenter i lærerutdanningen

Studerer du grunnskolelærerutdanning ved en annen høgskole/universitet, kan du søke om overflytting til NLA Høgskolen i 3. eller 4. studieår. Du skal da ikke søke via lokal søknadsweb, men søke om overflytting. For mer informasjon, se denne siden.
Interne søkere

Overflytting til bachelor

Om du ønsker overflytting fra et årsstudium til et bachelorstudium, skal du ikke søke opptak til bachelorprogrammet via Samordna Opptak. Benytt overflyttingsskjema.
• Emner med plassbegrensning
Når du har kommet inn på et bachelorprogram, kan du melde deg opp til de fleste emner i forbindelse med semesterregistrering, forutsatt at du fyller opptakskravene. Noen emner må tas i en bestemt rekkefølge, andre har plassbegrensning. Emner med plassbegrensning har samme søknadsfrist for interne og eksterne studenter. Men merk at interne studentene ikke skal søke via Søknadsweb men Studentweb (gå til søkemotoren under Aktive emner). Du er intern student om det emnet du skal ta kan tas innenfor det studieprogrammet du er tatt opp til. For våropptaket 2018 må du søke via Studentweb for følgende emner:

Spørsmål om opptak
Kontakt opptak@nla.no om du har spørsmål til opptaksprosessen.