Søknadsinfo for master i musikk med oppstart høsten 2024

Her finner du informasjon om søknads- og opptaksprosessen til master i utøvende rytmisk musikk, med viktige datoer og hvordan du går frem.

Faglige opptakskrav til masterprogrammet

  • Bachelorgrad med minimum 80 stp. i utøvende musikkfag.
  • Opptaksprøve. Resultatene etter opptaksprøve er avgjørende for hvem som blir tatt opp.

Slik søker du:

Send inn en søknad i Søknadsweb. Siste frist er 15. desember 2023.

Deretter laster du opp vitnemål og annen relevant dokumentasjon i søknaden dersom den ikke foreligger elektronisk. Du skal også levere egenattest.

Siste frist for dokumentasjon og egenattest er 5. januar 2024.

15. desember 2023: søknadsfrist i Søknadsweb

5. januar 2024: frist for opplastning av dokumentasjon og innsending av egenattest

Uke 4, 2024: Du får svar på om du oppfyller de formelle kravene for opptak. Oppfyller du de formelle kravene blir du innkalt til videre opptaksprøve i uke 10 (5.-8. mars).

6. februar 2024: frist for innlevering av refleksjonsdokument.

Refleksjonsnotatet skal være på ca en a4 side.

Der skal du skrive en begrunnelse for hvorfor du ønsker å studere master i utøvende musikk. Videre ønsker vi at du svarer på følgende spørsmål:

  • Hva tenker du å fordype deg i igjennom dette studiet?
  • Hvordan ser du for deg å arbeide med masterprosjektet og hva vil du det skal resultere i?
  • Hvilken musikalsk kontekst vil du plassere deg og prosjektet/ arbeidet i?
  • Hvordan ønsker du å synliggjøre/ publisere det?

Refleksjonsdokumentet skal ikke gi et endelig svar på spørsmålene, men hvor du står nå i prosessen.

5. – 8. mars 2024: Opptaksprøver.

Opptaksprøven gjennomføres i uke 10 og hver søker møter kun en dag. Innkalling til opptaksprøve sendes per e-post i uke 4, og det er viktig at du bekrefter om du kommer eller ikke innen gitt frist i e-posten.

Opptaksprøven vil foregå på Øvingshotellet i Oslo (Trondheimsveien 2, bygg H.)

Utsatt prøvespill
Dersom du blir forhindret fra å møte prøvedagen, ber vi om beskjed så fort som mulig. Tidspunktet er i utgangspunktet ikke mulig å endre, men ved tungtveiende grunner som sykdom dokumentert ved legeerklæring eller opptaksprøve ved annen institusjon, kan du søke om å få opptaksprøve en annen dato.

Uke 16, 2024: Utsendelse av tilbuds- og avslagsbrev.

Det sendes ut tilbud om plass, avslag på plass eller tilbud om å stå på venteliste via e-post. Tildelt plass takkes ja eller nei til via Søknadsweb. Gis det avslag eller tilbud om å stå på venteliste, sendes melding om dette i samme e-post.

28. april: Frist for å takke ja til studieplass via Søknadsweb. Begrunnelser for avslag eller informasjon om resultat gis ikke via Har du spørsmål angående dette, kan du henvende deg per e-post til studier.oslo@nla.no.

NLA Høgskolen Oslo arrangerer nye opptaksprøver i musikk etter 28. april, dersom det blir behov for supplerende instrumentsammensetning.

 

 

Prøvespillet og intervju foregår i uke 10 på Øvingshotellet i Oslo (Trondheimsveien 2, bygg H). Rangering av søkere skjer på grunnlag av opptaksprøven, og det består av følgende deler:

  1. Spilleprøve med varighet 20 minutter. Søkeren spiller et selvvalgt repertoar. Det er mulighet til å ha med eget band. Spilleprøven graderes med en poengsum fra 10 til 20 for bestått prøve. Søkere som får mindre enn 10 poeng har ikke bestått spilleprøven. Spilleprøven teller 80 % av samlet poengsum.
  2. Intervju med varighet 10–15 min. Intervjuet tar utgangspunkt i et refleksjonsnotat på en A4-side, som du har sendt inn på forhånd.

I refleksjonsnotatet skal du skrive en begrunnelse for hvorfor du ønsker å studere master i utøvende musikk. Videre ønsker vi at du svarer på følgende spørsmål:

  1. Hva tenker du å fordype deg i igjennom dette studiet?
  2. Hvordan ser du for deg å arbeide med masterprosjektet og hva vil du det skal resultere i?
  3. Hvilken musikalsk kontekst vil du plassere deg og prosjektet/ arbeidet i?
  4. Hvordan ønsker du å synliggjøre/ publisere det?

Refleksjonsdokumentet skal ikke gi et endelig svar på spørsmålene, men hvor du står nå i prosessen. Intervjuet graderes med en poengsum fra 10 til 20. Intervju teller 20 % av samlet poengsum.

Opptakskomiteen vil bestå av to ansatte i førstestillinger som er ansatt på avdelingen for musikk ved NLA, en administrativt ansatt og en studentrepresentant, forskrift om studier ved NLA Høgskolen kap. 2 § 14. Mandatet om opprettelse av opptakskomite er i organisasjonen delegert fra rektor til avdelingsleder.

I tillegg til mer tradisjonelle instrumenter, kan også låtskriving/produksjon, kordireksjon og laptop (utøvende eller produksjon) regnes som hovedinstrument. Det er også mulig å søke som gruppe/ensemble.

Når søkere søker som gruppe/ensemble vil opptaksprøven bli gjennomført som gruppe/ensemble. Hver student vil deretter kunne bli tatt opp som enkeltstudenter der gruppen/ensemblet samarbeider som en enhet i deler av hovedinstrumentundervisning, semesterprosjektene og masteroppgaven. De vil ha en felles hovedveileder mens hovedinstrument og biveilederresursene følger hver student. Samspillet i gruppen/ensemblet blir en del av fordypningen og det kunstneriske utviklingsarbeidet. Hvordan masterprosjekt blir gjennomført og presentert må avtales og godkjennes av hovedveileder, for å ivareta arbeidsmengde og hver enkelt students presentasjon av prosjektet.

 

Det kreves fullført bachelorgrad, cand.mag.-grad, annen grad eller yrkesutdanning av minimum tre års omfang eller utdanning som i henhold til § 3-5 i lov om universiteter og høyskoler er godkjent som jevngod med ovennevnte grader eller utdanningsløp. I studieplanen er dette forenklet til krav om fullført bachelor eller tilsvarende og med henvisning til forskriften. Krav til fordypning er minimum 80 studiepoeng i utøvende musikkfag.