«Det er ikke du som tar turen, men turen som tar deg»

Kenya er et ledende land i Øst-Afrika og som byr på store kontraster. Den fire uker lange studieturen dit handler om å komme i nærkontakt med det flerfoldige kontinentet.

Vi lærer om historiske linjer som har formet både Afrika og den vestlige verden, møter suksesshistorier og fortsatte utfordringer. Vi kommer tett på mennesker og vi ser hvordan det tradisjonelle og det hypermoderne, side om side, påvirker livet på landsbygda og i byene. 

Studieturen tar opp gjennomgripende og viktige temaer som etnisk sameksistens, flerkulturell nasjonsbygging og utvikling, internasjonale relasjoner, medienes rolle og representasjonsutfordringer, migrasjon og globalisering, religionens plass i samfunnslivet.

Gjennom å treffe det som er fremmed og annerledes, møter studenten også seg selv på en ny måte. Studieturen innbyr til refleksjon over eget ståsted, kulturell formgiving og plass i verden. Ettersom oppholdet i Kenya allerede går i første studiesemester, får studentene tidlig anledning til å teste ut det man har lært om interkulturell kommunikasjon så langt. Det vil berike resten av studiet fordi man kan relatere videre kunnskapsbygging til egne observasjoner og erfaringer.

Første uken av studieturen har vi base på Scripture Mission Conference Center i Nairobi, med bl.a. innledende undervisning ved United States University, besøk til slumområdet Kibera og skolen Hoywick. Studentene bor en helg hos kenyanske vertsfamilier i utkanten av Nairobi.

Studenter hjelper til i vertsfamiliene.

Turen går så til vest-Kenya, til et landsbyområde ved Afrikas største innsjø lake Victoria, hvor vi har base på gjestehuset til et norsk-startet utviklingssenter. Her kommer vi igjen tett på vertsfamilier og får et innblikk i deres dagligliv.

Safari hører med til en studietur til Kenya. Vi besøker det verdenskjente naturreservatet Maasai Mara og bor på en safarilodge. Et viktig og relevant tema som kommer opp her er forholdet mellom naturforvaltning, interesser til lokalbefolkning og turistindustri. Maa Trust er et spennende tiltak som forsøker å komme til rette med disse utfordringene på en innovativ måte. 

Naivasha-området er hjertet av den globaliserte blomsterindustrien og vi besøker en av rosefarmene, og en urbefolkningsgruppe som er blitt offer for samfunnsutviklingen. 

Tilbake i Nairobi blir det mer oppfølgende undervisning på USIU, kontakt med studenter fra mange afrikanske land, ekskursjoner til noen viktige samfunnsinstitusjoner og forskjellige fritidsmuligheter som besøk til det berømte «elefantbarnehjemmet».

Studieturen avsluttes med noen dagers opphold på Diani Beach ved Det indiske hav sør for Mombasa. Det er mulig å forlenge med privat ferie ettersom det er undervisningsfri uken etter. 

Programmet er satt opp med forbehold om endringer.