Universidad de Alicante

Universitet i Alicante (UA) ligger på den spanske østkyst og er et moderne universitet i flotte omgivelser. Gjennom Erasmus+-avtalen er det gratis å reise på utveksling hit. Avtalen er åpen for lærerstudenter og økonomistudenter ved NLA.

Om studiestedet

University of Alicante (UA) ligger på den spanske østkyst og er et moderne universitet i flotte omgivelser. Universitetet har ca. 27.500 studenter, hvorav ca. 2.600 er internasjonale studenter. Et semester ved UA gir deg mulighet til å studere i et land med mye historie, kultur, behagelig klima og god mat. Visste du at tapas kommer fra Alicante?

Studieåret

Høstsemesteret varer fra september til januar, og vårsemesteret fra februar til juni.

Studiepoeng og emner

UA tilbyr emner på engelsk som kan passe for lærerstudenter som skal ta Kroppsøving 1 eller 2, samt lærerstudenter som skal ta skolerelevante emner på utveksling. UA tilbyr også emner innen økonomifag på engelsk. I tillegg tilbyr de mange forskjellige emner på spansk.

Se studietilbudet her. Her er informasjon om engelskspråklige emner du kan ta ved AU. 

Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

Opptakskrav / språktest

Du må være lærerstudent for å kunne dra på utveksling til UA.  Det er mulig å studere spansk på et språksenter som er tilknyttet universitetet, men det er egne avgifter (ikke inkludert i Erasmus+-programmet).

Du vil kunne få et språkstipend fra Lånekassen om du skal studere på spansk og du tar et spanskkurs på minimum fire uker før utvekslingsoppholdet. Du vil også få et tilbud om en språktest og et webbasert språkkurs gjennom Erasmus+-programmet.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med UA. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend, i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

UA tilbyr mulighet for studentbolig. De har både enerom eller dobbeltrom og prisen er ca. mellom 340 – 450 EUR per måned (med forbehold om endringer).