Universidad de Alicante

Universitet i Alicante (UA) ligger på den spanske østkyst og er et moderne universitet i flotte omgivelser. Gjennom Erasmus+-avtalen er det gratis å reise på utveksling hit. Avtalen er åpen for lærerstudenter og økonomistudenter ved NLA.

Om studiestedet

University of Alicante (UA) ligger på den spanske østkyst og er et moderne universitet i flotte omgivelser. Universitetet har ca. 27.500 studenter, hvorav ca. 2.600 er internasjonale studenter. Et semester ved UA gir deg mulighet til å studere i et land med mye historie, kultur, behagelig klima og god mat. Visste du at tapas kommer fra Alicante?

Studieåret

Høstsemesteret varer fra september til januar, og vårsemesteret fra februar til juni.

Studiepoeng og emner

UA tilbyr emner på engelsk som kan passe for lærerstudenter som skal ta Kroppsøving 1 eller 2, samt lærerstudenter som skal ta skolerelevante emner på utveksling. UA tilbyr også emner innen økonomifag på engelsk. I tillegg tilbyr de mange forskjellige emner på spansk.

Her er informasjon om engelskspråklige emner ved AU.

Det er mulig å ta et spanskkurs som gir 6 studiepoeng. Kurset er gratis, men det er et materialgebyr på 50 EUR. Ler mer om spanskkurset her.

Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS poeng.

Opptakskrav / språktest

Du må være lærer- eller økonomistudent for å kunne dra på utveksling til UA. Det kan være begrenset antall plasser.

UA krever ingen språktest. Det er anbefalt at du kan noe spansk selv om du planlegger å studere på engelsk.

Du vil kunne få et språkstipend fra Lånekassen om du skal studere på spansk og du tar et spanskkurs på minimum fire uker før utvekslingsoppholdet. Du vil også få et tilbud om en språktest og et webbasert språkkurs gjennom Erasmus+-programmet.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med UA. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus-stipend og Erasmus-reisestipend, i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

UA tilbyr mulighet for studentbolig. Prisene varierer avhengig av type bolig, men du må regne med  ca. mellom 300 – 450 EUR per måned. Se nettsidene til UA Accommodation Service for mer informasjon og oppdaterte priser.

Mer informasjon

Mer praktisk informasjon for utvekslingsstudenter ved UA finnes her.