Christian-Albrechts-Universität zu Kiel

Christian-Albrechts-Universität zu Kiel (CAU) er et universitet i Kiel i Schleswig-Holstein, den mest nordlige byen i Tyskland. Universitetet har over 20 000 studenter.

Om studiestedet

Christian-Albrechts-Universität zu Kiel (CAU) er et universitet i Kiel i Schleswig-Holstein. Universitetet har over 20 000 studenter og det ble grunnlagt i 1665 av hertug Christian Albrecht av Holstein-Gottorp i tilknytning til Kiel slott. Kiel er hovedstaden og det mest befolkete byen i delstaten Schleswig-Holstein i Nord-Tyskland, med over 200 000 innbyggere. Den historierike havnebyen er et seilsportsenter og ligger nær en av verdens mest traffikerte kanal, Kielkanalen.

 

Studieåret

Høstsemesteret varer fra oktober til mars, og vårsemesteret fra april til august.

Studiepoeng og emner

CAU er åpent for både bachelor- og masterstudenter. Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

CAU tilbyr emner på engelsk innen kultur, språk, kommunikasjon og mange andre. Mange av emnene på CAU tilbys kun på tysk, men der er mulighet for tysk språkkurs før semesterstart.

Opptakskrav / språktest

CAU krever ikke engelsk-test. Du vil  kunne få økonomisk støtte fra Lånekassen om du tar et tyskkurs på minimum fire uker før utvekslingsoppholdet.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med CAU. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil motta et Erasmus+-stipend på 470 EUR per måned, i tillegg til et reisestipend. Erasmus+ gir også et tilleggstipend på 250 EUR per måned til studenter med færre muligheter. Les mer om dette her.

Erasmus+-stipendet kommer i tillegg til støtten du får fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

CAU tilbyr studentbolig for internasjonale studenter. Prisen for bolig er ca. mellom 250 – 350 Euro per måned. Dertil kommer et depositum på 300 Euro.