Christian University of Applied Sciences

CHE er en internasjonalt orientert kristen høgskole som ligger i byen Ede, en trivelig by i hjertet av Nederland.

Om studiestedet

Christian University of Applied Sciences (CHE) er en kristen høgskole som ligger i byen Ede. Universitetet har ca. 4.200 studenter. CHE er en internasjonalt orientert høgskole som ønsker å utdanne sine studenter til å bli profesjonelt sterke med et bredt verdenssyn.

Byen Ede har ca. 115.000 innbyggere og befinner seg i hjertet av Nederland. Den populære besøksbyen er kjent for å være en grønn by, og ligger tett på naturen med nasjonalparken Hoge Veluwe i nær distans. I følge en undersøkelse i 2015, var Ede kåret som byen med mest fornøyde innbyggere ut av 50 nederlandske byer. Byen gir også gode muligheter til å besøke hele Nederland, samt andre sentraleuropeiske land.

Studieåret

Høstsemesteret varer september til slutten av januar/februar. Emner på engelsk tilbys kun på høsten.

Studiepoeng og emner

Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

CHE tilbyr 30 sp pakker innen følgende fagområder:

  • Building a Better World & Global Health
  • Strategic Communication & Sustainable Development
  • Sustainable International Business

Opptakskrav / språktest

Universitetet krever ikke språktest.

Som Erasmus+ student skal du ta en nettbasert språktest før du drar, men det er kun for din egen del. Testresultatet blir ikke formidlet videre. Du vil også få et tilbud om et nettbasert språkkurs gjennom Erasmus+ programmet.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med CHE. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend på 410 EUR i måneden, i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Internasjonalt kontor ved CHE kan hjelpe deg til å komme i kontakt med firmaer som leier ut studentboliger. Tilgjengeligheten av boliger kan variere, så studentene anbefales å sende inn søknaden så snart som mulig. Les mer her.