Dublin City University

Dublin City University har et internasjonalt studentmiljø, stort utvalg av fag, moderne studentsenter og flotte idrettsfasiliteter. Irlands hovedstad tilbyr både storbyliv og nærhet til vakker irsk natur.

Om studiestedet

Dublin City University (DCU) er et universitet nord i Dublin. Universitetet har ca. 18.000 studenter, hvorav 20% er internasjonale studenter fra over 100 land. DCU tilbyr en flott beliggenhet i den irske hovedstaden som har en stort sett ung befolkning og variert kulturliv med festivaler, konserter osv.

DCU har over 100 klubber og sosiale møtepunkter innlosjert i et helt nytt studentsenter, samt fullt utstyrt treningsstudio med svømmebasseng.

Studieåret

Høstsemesteret varer fra oktober til januar. Vårsemesteret varer fra januar til juni.

Studiepoeng og emner

DCU tilbyr emner blant annet innen kommunikasjon, pedagogikk, psykologi, interkulturelle studier, statsvitenskap, engelsk og andre språkfag.

Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS poeng.

Opptakskrav / språktest

DCU krever ingen språktest.

Skolepenger

NLA-studentene er fritatt for søknadsgebyret og de får 10% rabatt av studieavgiftene ved DCU. Studiepengene utgjør dermed ca.   3,100 EUR for ett semester, og 5750 EUR for et helt år.

Det er mulig å få finansering gjennom Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Prisene for skolepenger og bolig er veiledende, og kan endre seg fra år til år. Ta kontakt med Avdeling for internasjonalisering for oppdaterte priser.

Bolig

Du kan søke om studentbolig gjennom DCU.

Prisen for bolig er ca. 3000-3300 EUR per semester.