Hanze University of Applied Sciences

Hanze University of Applied Sciences og tilknyttet Prince Claus Conservatoire ligger i Groningen i Nederland. Denne utvekslingsmuligheten er åpen for studenter i musikk og økonomifag. Gjennom Erasmus-avtalen er det gratis å reise på utveksling dit.

Om studiestedet

Prince Claus Conservatoire er et institutt som tilhører Hanze University of Applied Sciences og ligger i Groningen. Det er en av ni konservatorier i Nederland, og har et internasjonalt studentmiljø med mange internasjonale studenter. Groningen er den 8. største byen i landet og en viktig handelsby for Nord-Nederland. Her finner du mange kulturtilbud, blant annet det nasjonale tegneseriemuseet og Groningen museum. Som sentralt plassert har byen gode reisemuligheter. Du kan nå nesten alle steder i Nederland med tog innen få timer, og det er også kort avstand til mange spennende byer utenfor landsgrensene.

Studieåret

Høstsemesteret varer september til februar, og vårsemesteret fra februar til juli.

Studiepoeng og emner

Prince Claus Conservatoire er åpent for musikkstudenter og de tilbyr blant annet emner i jazz. Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

Opptakskrav / språktest

Prince Claus Conservatoire mottar søknader fra mange partneruniversiteter, så det kan være noe konkurranse om plassene. Det kreves ingen språktest.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med Prince Claus Conservatoire. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend på 410 EUR i måneden, i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

De fleste universiteter i Nederland har ikke egne studentboliger. Derfor finner de fleste studentene sin egen bolig på privatmarkedet. Du bør starte å lete etter et sted å bo

minst 3 måneder før du reiser til Groningen.

Mer informasjon

finner du her.