Hawaii Pacific University

HPU ligger på øya Oahu, med hovedcampus i sentrum av hovedstaden Honolulu. Universitetet har rundt 5.500 studenter fra mer enn 70 forskjellige land.

Om studiestedet

Hawaii Pacific University (HPU) er et privat universitet beliggende i hovedstaden Honolulu. HPU, som ble grunnlagt i 1965, har rundt 5.500 studenter og er et av de mest kulturelt diverse i USA med studenter fra alle 50 stater og mer enn 70 forskjellige land.

Hvis Oahu er hjertet av Hawaii, er Honolulu dens puls. I denne hovedstaden finner du alt fra historiske landemerker til god mat og shopping i verdensklasse. Populære landemerker er blant annet Pearl Harbor, Makapuu Point, og den verdensberømte Waikiki-stranden.

Studieåret

Høstsemesteret varer fra august til desember, og vårsemesteret fra januar til mai.

Studiepoeng og emner

HPU tilbyr en rekke ulike fagområder. Emnetilbudet finner du her.

Emner på bachelornivå: 15 credits ved HPU tilsvarer 30 studiepoeng ved NLA. Det første tallet i emnekoden indikerer akademisk nivå. Du bør primært velge emner på nivå 2000-3000. Emner på 1000-nivå blir som regel ikke godkjent.

Opptakskrav / språktest

HPU krever ikke engelsk test dersom søkeren har karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole.

Kostnader

NLA studenter på bachelor-nivå får et stipend fra HPU, som gjør at den totale prisen for skolepenger studieåret 2024-25 vil være 7.500 USD per semester. I tillegg kommer andre avgifter, for full oversikt se her: Fee-schedule-2024-2025

Ved studier i USA vil det også tilkomme utgifter til helseforsikring. Prisene varierer. 

Det er mulig å få finansering gjennom Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Prisene for skolepenger og bolig er veiledende, og kan endre seg fra år til år. Ta kontakt med Avdeling for internasjonalisering for oppdaterte priser.

Bolig

HPU tilbyr bolig på campusområdet, prisene er fra USD 3300 og oppover per semester. Bor du på campusen, må du kjøpe en "meal plan" som inkluderer måltider på campuser. Mange studenter velger å bo utenfor campus. Her kan du finne informasjon om boliger både på og utenfor campusen.