Institut Catholique de Paris

ICP er lokalisert i byenes by, Paris. Den sjarmerende campusen i hjertet av Paris er en blanding av historisk og moderne arkitektur. Gjennom NLAs Erasmus-avtale kan du studere gratis og få et stipend i tillegg.

Om studiestedet

ICP er et katolsk universitet med ca. 10.000 studenter, lokalisert midt i hjertet av Paris. Å studere i Paris krever stort sett ingen introduksjon. Anerkjent som en av de vakreste byene i verden er Paris en by med en unik kulturarv og mange muligheter.

Studieåret

Høstsemesteret varer midten av september til januar, og vårsemesteret fra slutten av januar til mai/juni.

Studiepoeng og emner

ICP tilbyr emner innen pedagogikk og interkulturell kommunikasjon, men tilbyr også emner innen samfunnsfag og humanistiske fag. Mesteparten av undervisningen er på fransk, og det kreves derfor gode franskkunnskaper.

Studiepoengsystemet tilsvarer det norske systemet, og for å få godkjent et fullt semester ved NLA må du ta 30 ECTS.

Opptakskrav / språktest

Det er ikke krav om språktest men du må kunne dokumentere dine franskkunnskaper.

Du vil kunne få et språkstipend fra Lånekassen dersom tar et franskkurs på minimum fire uker før utvekslingsoppholdet. Det er mulig å studere fransk på et språksenter som er tilknyttet universitetet (egne avgifter, ikke inkludert i Erasmus+-programmet). Du vil også få et tilbud om en språktest og et webbasert språkkurs gjennom Erasmus+-programmet.

Skolepenger

NLA har en Erasmus+-avtale med ICP. Det betyr at du ikke behøver å betale skolepenger. Du vil også få et Erasmus+-stipend på 410 EUR i måneden, i tillegg til støtten fra Lånekassen. Les mer om økonomisk støtte her.

Bolig

Det er mulig å søke om bolig gjennom ICP, men de kan dessverre ikke garantere studentbolig til alle. Prisen på studentboligene er ca. 400-600 EUR / mnd. For mer informasjon om bolig gjennom ICP, se her.